Η εταιρεία Puratos δεσμεύεται για προμήθεια φοινικέλαιου 100% πιστοποιημένης βιώσιμης προέλευσης

Το 2020 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία Puratos καθώς ανακοινώθηκε η δέσμευση της εταιρείας για 100% υπεύθυνη προμήθεια φοινικέλαιου πιστοποιημένης βιώσιμης προέλευσης, σύμφωνα με τα πρότυπα αλυσίδας εφοδιασμού Mass Balance (MB) και Segregated (SG). Παράλληλα, οι πιστώσεις RSPO από το μοντέλο αλυσίδας εφοδιασμού book&claim θα αντισταθμίσουν τις ποσότητες προϊόντων από μη πιστοποιημένο φοινικέλαιο για την υποστήριξη της παραγωγής πιστοποιημένου φοινικέλαιου RSPO.

Μέσω αυτής της δέσμευσης, στόχος της εταιρείας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της αλυσίδας αξίας της με σεβασμό στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, για τη διασφάλιση της ευημερίας των επόμενων γενεών.

Ήδη από το 2010, η εταιρεία Puratos είναι ενεργό μέλος της Στρογγυλής Τράπεζας για το Βιώσιμο Φοινικέλαιο (RSPO) ενός διεθνούς Οργανισμού που θέτει τα πρότυπα καλών πρακτικών για την παραγωγή φοινικέλαιου σε σχέση με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες. Ούσα μέλος αυτού του Οργανισμού, η εταιρεία Puratos δεσμεύεται ότι θα συνεργάζεται με παραγωγούς που σέβονται τα δικαιώματα των μικροκαλλιεργητών, των αγροτών και των οικογενειών τους καθώς και ότι θα φροντίζει για τη διατήρηση των τροπικών δασών υψηλής βροχόπτωσης και άλλων περιοχών που είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας.

Ο κ. Αντώνης Σαλεβουράκης, Γενικός Διευθυντής Puratos Hellas, δήλωσε σχετικά: «Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαίτερες ιδιότητες, καθιστούν το φοινικέλαιο βασική πρώτη ύλη που επιτρέπει στην εταιρεία να παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα τόσο στους πελάτες της όσο και στον τελικό καταναλωτή. Είναι γεγονός ότι το φοινικέλαιο αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των καταναλωτών, γι’ αυτό και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η παραγωγή του να γίνεται με βιώσιμο τρόπο, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να το έχουμε και στο μέλλον».