Ημέρα… Παναθηναϊκού ΑμεΑ!

    Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση των τμημάτων ΑμεΑ του Παναθηναϊκού που έχει γράψει τη δική του ιστορία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ είναι ένα από τα «καμάρια» του Συλλόγου και έχει κατορθώσει  να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών του Συλλόγου.

    Μετράει ήδη  9 τμήματα (μπάσκετ με αμαξίδιο, σκοποβολή ΑμεΑ, ξιφασκία σε αμαξίδιο, άρση βαρών σε πάγκο, πινγκ πονγκ ΑμεΑ, ποδηλασία ΑμεΑ, κολύμβηση ΑμεΑ, παρατρίαθλο και τοξοβολία ΑμεΑ).

    Γρήγορα η σημαία υψώθηκε ψηλά σε όλα τα αθλήματα και ξεχωρίζει αναμφίβολλα το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο (στο Έγκερ της Ουγγαρίας)  του Πάνου Τριανταφύλλου  στη σπάθη Β Κατηγορίας.  Παράλληλα στην ίδια διοργάνωση ξεχώρισε ο Βασίλης Ντούνης που πήρε την 8η θέση στη σπάθη Α΄ Κατηγορίας υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Κάζαγλη. Στην ουγγρική πόλη στην ίδια διοργάνωση η Γεωργία Καλτσή κατέκτησε την 26η θέση στο ξίφος μονομαχίας. Επιπλέον ο Απόστολος Δαβής κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του Συλλόγου, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2019.

    Σε ότι αφορά το μπάσκετ με αμαξίδιο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ εντός και εκτός γηπέδου. Πήρε την άνοδο στην Α1 από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας του στους αγώνες μπαράζ με τον ΠΑΣΚΑ και στους αγώνες που έχει δώσει ως τώρα στην Α1 ο Παναθηναϊκός έχει μόνο νίκες. Το «τριφύλλι» με τον Κώστα Χρόνη στον πάγκο έχει πετύχει μεγάλες νίκες κόντρα σε παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην Ελλάδα και έχει κατορθώσει να γεμίσει τα γήπεδα όπου και να αγωνίζεται. Μάλιστα οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει και ένα ανεπίσημο τίτλο το τουρνουά της Mercedes το 2019 ενώ αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα (Χρήστος Μαρτσάκης, Πάναγιώτης Κοντογιάννης, Γιώργος Τσαουσίδης) ενώ ξεχωριστή είναι και η περίπτωση της Ιωάννας Χρονοπούλου που από την  γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στέκεται επάξια στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Ακόμα αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα να βγει και το δελτίο του Νίκου Παππά.

    Το τμήμα ποδηλασίας ΑμεΑ με  προπονητή τον Κώστα Γκρέκα και αθλητή τον Νίκο Ρούσσο έγραψε τη δική του ιστορία στο Τυμπάκι με ασημένιο  μετάλλιο στον αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στον αγώνα δρόμου και χάλκινο μετλαλλιο στον αγώνα αντοχής.  Επιπλέον ο Νίκος Ρούσσος είχε συμμετάσχει και στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

    Στο πινγκ πονγκ ΑμεΑ ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα με προπονήτρια την Ηρώ Μαλλιαρού έφερε το πρώτο μετάλλιο στον Σύλλογο με τους Γιώργο Αθανασόπουλο και Θέμη Γιαννακαρά στην κατηγορία  Τ8-10.

    Αναφορικά με τη σκοποβολή ΑμεΑ με προπονητή τον Θοδωρή Κοτταρά  μετράει ήδη δύο συμμετοχές σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Παράλληλα τα πρώτα μετάλλια του Συλλόγου έφεραν στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ελευσίνας οι Τάσος Μπούτης  στο τουφέκι και Γιώργος Τσαουσίδης στο πιστόλι.

    Στην κολύμβηση ΑμεΑ ο Θοδωρής Μωραίτης έγραψε τη δική του ιστορία σστην ημερίδα που έγινε μαζί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατακτώντας την 5η θέση στα 50μ. ελεύθερο  υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Παϊπέτη. Παράλληλα ο ίδιος αθλητής συμμετέχει και στο παρατρίαθλο με την στήριξη του προπονητή του στην κολύμβηση αλλά και τους Νότη Παπούλια και Κώστα Γκρέκα.

    Στην άρση βαρών σε πάγκο δεσπόζει η μορφή του Παύλου Μάμαλου με προπονητή τον Κώστα Σαλπιγγίδη  ενώ στην τοξοβολία προπονούνται αθλητές του Συλλόγου (Πάνος Μιχαλόπουλος, Χρήστος Βλασταράς)  μαζί με την αρτιμελή ομάδα ωστόσο λόγω covid δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημοι αγώνες.

    Τα καλύτερα έρχονται…