Τα Παιδικά Χωριά SOS διευκρινίζουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Στη Θεσσαλονίκη τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες,  μέσα από τις δομές τους υποστηρίζουν απρόσκοπτα περισσότερα από 500 παιδιά και τις οικογένειές τους τα τελευταία 23 χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του προνοιακού φορέα παιδικής προστασίας με την ονομασία Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και την πρόθεσή του να ανακαλέσει τη λειτουργία του εάν δεν ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS διευκρινίζουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον συγκεκριμένο φορέα και τη λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη από το 1997 το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, από το 2004 τη Στέγη Νέων και από το 2012 το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, στηρίζοντας περισσότερα από 500 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί  και με την έξαρση της πανδημίας, καλύπτουν στο μέγιστο βαθμό όλες τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούν στις δομές τους τα τελευταία 23 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Σωματείου κ. Γιώργος Πρωτόπαπας «Τα Παιδικά Χωριά SOS στεκόμαστε δίπλα στην αγωνία των παιδιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και δηλώνουμε την άμεση διαθεσιμότητά μας, παρά τη σοβαρή  οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουμε λόγω του Covid-19, να συμπαρασταθούμε στα παιδιά αν παραστεί η ανάγκη και να τα φιλοξενήσουμε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη».