Η ΧΕΝ Ελλάδος στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η Αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος, κ. Μαρία Γεωργαλά, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021, στις 15:00Η ΧΕΝ Ελλάδος στην εκπομπή «Προσφέρω»Πρώτο Πρόγραμμα

Η Αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος, κ. Μαρία Γεωργαλά, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Γεωργαλά μιλά για το πώς η παγκόσμια, γυναικεία εθελοντική οργάνωση ΧΕΝ παρεμβαίνει σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες και παρουσιάζει τα προγράμματα που έχει αναπτύξει  για την προάσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων, την εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων και της έμφυλης βίας, την εκπαίδευση και την υγεία των γυναικών. 

Μοιράζεται με την Αθηνά Γιόγιακα την ιστορία της ΧΕΝ Ελλάδος που ξεκίνησε μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και έχει παρουσία σχεδόν 100 χρόνων στην Ελλάδα και αναλύει τους στόχους που έχει θέσει η ΧΕΝ για το έτος – ορόσημο 2035. Επίσης, εξηγεί το Πρόγραμμα «Αθηνά – Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες» και μιλά για το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης της ΧΕΝ. Τέλος, αναφέρεται στις δράσεις της ΧΕΝ Ελλάδος που αποβλέπουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μεταξύ των οποίων και στα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης 400 γυναικών με τίτλο «“Φως… στη σκιά” – Έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19».

Η ΧΕΝ Ελλάδος -Χριστιανική Ένωση Ελληνίδων- είναι το ελληνικό παράρτημα της International Young Women’s Association, που είναι μια από τις παλαιότερες διεθνείς γυναικείες οργανώσεις με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και έδρα τη Γενεύη. Η ΧΕΝ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως, σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και το δυναμικό της αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες εθελόντριες. 

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ΧΕΝ Ελλάδος – κ. Μαρία Γεωργαλά: Αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert