«The Most Sustainable Companies 2020»: Ο ΟΦΕΤ στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας

Στην ηγετική ομάδα των «TheMostSustainableCompaniesinGreece 2020», δηλαδή των επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη βιώσιμη ανάπτυξη, βρίσκεται από τις 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Πρόκειται για 25 επιχειρήσεις – πρότυπα, που αναδεικνύουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Πρόκειται για τεχνική αξιολόγηση και όχι για βραβείο , η οποία πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Δικτύου Quality Net Foundation και διήρκεσε αρκετούς μήνες, γεγονός που καθιστά τον τίτλο «Most Sustainable Companies» για τις βιομηχανίες του ΟΦΕΤ, Uni-pharma και InterMed, ιδιαίτερα σημαντικό. Οι  εταιρείες που εντάσσονται στην ηγετική ομάδα των ελίτ της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής ξεχώρισαν βάση της τεχνικής τους αξιολόγησης, από το Sustainability Performance Directory. Λειτουργούν ως παραδείγματα καλής επιχειρηματικής πρακτικής και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

H ένταξη των επιχειρήσεων στο SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης δυο επιτροπών. Η αρχική́ αξιολόγηση πραγματοποιείται από́ την Τεχνική́ Επιτροπή́, η οποία αποτελείται από́ δυο ομάδες εμπειρογνωμόνων στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, από́ στελέχη του QualityNet Foundation & ελεγχτικών εταιριών. Η τελική́ αξιολόγηση και τελική́ έγκριση της κατάταξης πραγματοποιείται από́ την Ανεξάρτητη Κριτική́ Επιτροπή́. Εφόσον, η αξιολόγηση συγκεντρώσει την βαθμολόγηση που απαιτείται, μόνον τότε οι εταιρίες εντάσσονται στην ηγετική αυτή ομάδα.

Οι εταιρίες που σηματοδοτούνται ως ΤHE MOST SUSTAINABLE COMPANIES IN GREECE για το 2020 είναι οι εξής:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΟΤΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΑΕΓΑΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS, ΤΙΤΑΝ, IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ, INTERAMERICAN, LIDL HELLAS & ΣΙΑ, MSD MERCK SHARP & DOHME, POLYECO, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΟΦΕΤ- ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΣΕΤΗ, GENESIS PHARMA, MITSIS HOTELS, ALUMIL, ΟΠΑΠ, MΕΓΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του QualityNet Foundation κυρία Χρυσούλα Εξάρχου, «Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στην ομάδα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2020» είναι πρότυπα προς μίμηση στην ελληνική αγορά, εκπροσωπώντας τα «καλά παραδείγματα της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», αλλά συγχρόνως είναι και οι «Πρεσβευτές ενός νέου βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης» της χώρας μας στο εξωτερικό. Μέσα από μια ανεξάρτητη, τεκμηριωμένη διαδικασία αξιολόγησης του Sustainability Performance Directory οι επιχειρήσεις αυτές ανοίγουν δρόμους και φωτίζουν τον δρόμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη για το σύνολο του ελληνικού επιχειρείν.»

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, «Αυτό το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, όπως και το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης, της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως και της ενίσχυσης της έρευνας και της νέας γενιάς, υπηρετούμε με θέρμη, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Ήρθε η ώρα να δούμε το σύγχρονο επιχειρείν με μία άλλη οπτική ματιά, υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα, να δούμε ξανά τη Γη μας, ως ένα αγαθό μέσο με το οποίο μπορεί να καρποφορήσει ουσιαστικά η καθημερινότητά μας, η αγορά εργασίας, η οικονομία και να ζήσει με ευημερία η κοινωνία. Οι κρίσεις των καιρών μας, απαιτούν εγρήγορση, άμεσα αντανακλαστικά, οργάνωση, ετοιμότητα, συμμαχίες».