Πρωθυπουργική σύσκεψη για το Τατόι με τη συμμετοχή της ΕΛΛΕΤ

Με την συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/1ου τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, με θέμα την παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας του Τατοΐου την οποία εκπόνησε η εταιρεία ΚΜGB.

Ο ιστορικός του Κτήματος και αντιπρόεδρος της ΕΛΛΕΤ κ. Κώστας Σταματόπουλος εκπροσώπησε την Εταιρεία.

Αμέσως μετά την παρουσίαση της μελέτης και κατόπιν προσκλήσεως του πρωθυπουργού, ο κ. Σταματόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την μελέτη, καθώς αυτή δεν αποκλίνει σε τίποτε –πηγαίνοντας ωστόσο σε μεγαλύτερο βάθος– από την μελέτη βιωσιμότητας που είχε εκπονήσει το 2013 η ΕΛΛΕΤ δαπάναις της Europa Nostra. Διετύπωσε ωστόσο την ευχή η συνεργασία Δημοσίου, Ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κοινωνίας των πολιτών, εμφανής στην μελέτη, να αποτυπώνεται ευκρινώς και με τις σωστές αναλογίες στο οριστικό διοικητικό σχήμα του Κτήματος, ώστε η διοίκηση να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της και το Τατόι να μπορεί να προσελκύσει χορηγούς.

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με τις θέσεις του κ. Σταματόπουλου και της ΕΛΛΕΤ για μεικτή διαχείριση. Η ΕΛΛΕΤ εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή της για την πρόοδο του θέματος, συγχαίρει τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού που προχωρούν με αποφασιστικότητα στην διάσωση του Κτήματος Τατοΐου και την συμπερίληψή του μεταξύ των πέντε σημαντικών έργων για τα οποία θα μεριμνήσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΛΛΕΤ θα σταθεί στο πλευρό της Διοίκησης στην πορεία αυτή. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Άκης Σκέρτσος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γρηγόρης Δημητριάδης, ΓΓ Πρωθυπουργού, Γιώργος Διδασκάλου, ΓΓ Πολιτισμού, Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής Ταμείου Ανάκαμψης, Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Ζερβάκης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Έλενα Μαυρομιχάλη, Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, Γιάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διόνυσου, Σπύρος Βρεττός, Δήμαρχος Αχαρνών, Δημήτρης

Παπακανέλλου, Γενικός Διευθυντής KPMG Management Consulting, Νίκος Βουνισέας, Senior Partner KPMG, Κώστας Δήμος, Διευθυντής, Στρατηγική και Λειτουργίες, KPMG in Greece, Κώστας Σταματόπουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, Βασίλης Κουτσαβλής, Φίλοι Κτήματος Τατοΐου, Γιάννης Πυργιώτης, Σύμβουλος Υπουργού Πολιτισμού, Ελισσάβετ Μπαλόγλου, Σύμβουλος Υπουργού Πολιτισμού.