PRAKSIS BCC-CITI Foundation: Ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Για την στήριξη 120 νέων επιχειρηματιών

Ολοκληρώνοντας 5 χρόνια επιτυχούς σύμπραξης, με μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα για τη στήριξη  μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, PRAKSIS και Citi Foundation ανανεώνουν τη συνεργασία τους  προκειμένου να στηρίξουν ακόμη 120 νέους επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα PRAKSIS BCC (Business Coaching Center) λειτουργεί από το 2014 και έχει συνολικά  συμβάλει στη δημιουργία 157 επιχειρήσεων και 350+ θέσεων εργασίας. Η μερίδα του λέοντος αυτών των  αποτελεσμάτων οφείλεται στη συνεργασία και την αποκλειστική χρηματοδότηση από το Citi Foundation,  η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016, ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to

Progress. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα  136 επιχειρήσεις και έχουν δημιουργηθεί 309 νέες θέσεις εργασίας.

Οι δύο φορείς ανακοινώνουν ότι το PRAKSIS BCC powered by the Citi Foundation θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούλιο  2022, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους 1) έχουν μία επιχειρηματική ιδέα και θέλουν  να τη μετατρέψουν σε βιώσιμη επιχείρηση και 2) έχουν ήδη επιχείρηση, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα  βιωσιμότητας.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου στο praksisbcc.gr.

«Με την αποκλειστική οικονομική συνδρομή του Citi Foundation, του παγκόσμιου φιλανθρωπικού  βραχίονα της Citi, αλλά και την εθελοντική εργασία του προσωπικού μας στηρίζουμε ενεργά τα πρώτα  βήματα της επιχειρηματικής προσπάθειας των νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα PRAKSIS BCC. Με  αυτή την αποκλειστικότητα δείχνουμε και εμπράκτως την ισχυρή πεποίθησή μας ότι η νεανική

επιχειρηματικότητα είναι ακρογωνιαίος λίθος των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και κατ’  επέκταση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η χορηγία αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας του Citi Foundation με 250  Οργανισμούς σε 80 χώρες, μέσω των οποίων φιλοδοξεί να προωθήσει τη νεανική επιχειρηματικότητα με  συνολικές επενδύσεις άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την εθελοντική υποστήριξη χιλιάδων  εργαζομένων της Citi» δηλώνει ο Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδα, Κύπρου και Μάλτας

Μέσω της βραβευμένης μεθοδολογίας του, το PRAKSIS BCC προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής  συμβουλευτικής και business coaching, καθώς επίσης σεμινάρια επιχειρηματικότητας και δικτύωση με  φορείς χρηματοδότησης. Από το 2016, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 286 επιχειρηματικά project εκ των  οποίων, το 47% κατάφερε να κάνει το όνειρό του πράξη. Το διάστημα αυτό προσφέρθηκαν 4.000+ ώρες  επιχειρηματικής συμβουλευτικής και business coaching ακολουθώντας πιστά εξατομικευμένη προσέγγιση  που απευθύνεται συγκεκριμένα στις ανάγκες κάθε νέου επιχειρηματία, ενώ υλοποιήθηκαν 130+ σεμινάρια  επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι η συμμετοχή των στελεχών της Citi Ελλάδος  στην εκπαιδευτική συνεργασία, η στενή συνεργασία με φορείς όπως Deloitte, Oriflame, ΚΕΜΕΛ αλλά και  με φορείς χρηματοδότησης όπως η AFI και το The People’s Trust.

Testimonials 

“Το καλύτερο πρόγραμμα που έχω συμμετάσχει (και έχω συμμετάσχει σε πολλά). Η διαφορά στη βοήθεια  που προσφέρουν το PRAKSIS BCC powered by the Citi Foundation είναι πως στοχεύουν στις  προσωπικές σου ανάγκες. Η προσωποποιημένη αλληλεπίδραση με τους μέντορες, καθιστά το  πρόγραμμα το καλύτερο που έχω παρακολουθήσει!”

Σπύρος Τσουκαλάς | Συνιδρυτής, ΒΑΒΕΛ

“Το PRAKSIS BCC ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Με εντυπωσίασε η σφαιρικότητα με την οποία  αντιμετωπίζεται το «επιχειρείν», καθότι προσφέρει πληθώρα πληροφοριών και γνώσεων σε όλους τους  τομείς. Κυρίως όμως, με κέρδισε το ζεστό κλίμα. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η εξαιρετική συνεργασία με  βοήθησαν να προχωρήσω την επιχειρηματική μου ιδέα, όχι ένα, αλλά πολλά βήματα!”

Σοφία Τζουανάκη | Ιδρύτρια, Nymphes Cosmetics

«Όταν ξεκίνησα, είχα μία ιδέα σε ένα τετράδιο, αλλά δεν ήξερα πώς να προχωρήσω. Με τη βοήθεια του  PRAKSIS BCC και του Citi Foundation πήρα την απαιτούμενη γνώση και ώθηση από κορυφαίους  εισηγητές και συμβούλους και τα κατάφερα.

Χρήστος Λουκάκης | Ιδρυτής, Laigo.gr

«Ότι καλύτερο μου έχει συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια, που προσπαθώ να στήσω την επιχείρησή μου. Μέσα  σε μόλις 4 μήνες, με τη βοήθεια των συμβούλων, άρχισα να βλέπω το JellyKids να παίρνει μορφή και το  όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα»

Στ. Σαρηγιάννη| Ιδρύτρια, Jellykids.gr

Αιτήσεις συμμετοχής για το PRAKSIS BCC powered by the Citi Foundation γίνονται δεκτές μέχρι και τις 26  Φεβρουαρίου στο praksisbcc.gr