Mediterranean Palace Hotel: Βράβευση με Green Key

Το 2021 ξεκίνησε θετικά και ελπιδοφόρα για το πεντάστερο Mediterranean Palace Hotel της Θεσσαλονίκης, με τη βράβευση “Green Key” που είναι το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς Eco-label που υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Τα κριτήρια του Προγράμματος αφορούν στην Περιβαλλοντική Διαχείριση της τουριστικής επιχείρησης και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που πρέπει η επιχείρηση να αναλαμβάνει για το προσωπικό της, τους επισκέπτες της, τους προμηθευτές της και πολλές φορές για την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί. Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και από εκπρόσωπο του Διεθνούς Ιδρύματος Foundation for the Enviromental Education, το οποίο έχει ως μέλη του 65 περιβαλλοντικές οργανώσεις από 57 χώρες παγκοσμίως .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κλιματικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και δέχεται ήδη τις αρνητικές επιδράσεις από την Κλιματική Αλλαγή. Με σεβασμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, προσπαθούμε να συνδράμουμε στη διαχείριση για την άμβλυνση του φαινομένου, επενδύοντας σε ουσιαστικές, λειτουργικές και συμβατές με το υφιστάμενο σύστημα μεθόδους και πρακτικές, που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Η Αειφόρος Ανάπτυξη είναι η βάση σχεδιασμού όλων των δράσεών μας. Υποστηρίζουμε και αναπτύσσουμε ισχυρό οικολογικό προφίλ, το οποίο αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για το Mediterranean Palace. Η χάραξη της Περιβαλλοντικής μας Πολιτικής γίνεται με προτεραιότητα τη διαρκή βελτίωση του Οικολογικού Αποτυπώματος και τη συνεχή μείωση των οικολογικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Πιο συγκεκριμένα :

Ø Συνεργαζόμαστε με εξουσιοδοτημένους φορείς ανακύκλωσης για υλικά όπως χαρτί, γυαλί, μπαταρίες, λαμπτήρες, χρησιμοποιημένα σαπούνια και συσκευές.

Ø Διαθέτουμε σχέδιο επεξεργασίας και διάθεσης απορριμάτων όπως και ιδιαίτερα για τα χρησιμοποιημένα έλαια.

Ø Συνεργαζόμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το έτος 2021 έχει προγραμματιστεί να γίνει δεντροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ø Εκπαιδεύουμε το προσωπικό σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας των πόρων της εγκατάστασης του κτιρίου.

Ø Εφαρμόζουμε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στη διαχείριση των πετσετών.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η συνεχής προσαρμογή των κτιριακών μας εγκαταστάσεων στις νέες, φιλικές προς το περιβάλλον, τεχνολογίες.

Ø Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά λαμπτήρες LED με αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης στους κοινόχρηστους χώρους.

Ø Στα δωμάτια διαθέτουμε διακόπτες με αισθητήρες ενεργοποίησης/απενεργοποίησης λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων, βρύσες με φωτοκύτταρο που αναμιγνύουν το νερό με αέρα για χαμηλή κατανάλωση νερού και καζανάκια διπλής λειτουργίας.

Ø Διαθέτουμε Σταθμό Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πελάτες μας στην χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την χρήση ποδηλάτων.

Είμαστε υπερήφανοι για τη βράβευσή μας. Είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι χρειάζεται να επενδύσουμε σε ό,τι βοηθάει την αναχαίτιση της Κλιματικής Αλλαγής. Όλοι έχουμε μερίδιο και ευθύνη στην επιτυχία!

Για εμάς κάθε μικρή επιτυχία είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου!