Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΕΝΑΛΕΙΑ» στην εκπομπή «Προσφέρω»

Ο Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΕΝΑΛΕΙΑ, Λευτέρης Αραπάκης είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Λευτέρης Αραπάκης παρουσιάζει την κοινωνική επιχείρηση ΕΝΑΛΕΙΑ που ιδρύθηκε το 2016 λίγο μετά τα capital controls, όταν η ανεργία είχε εκτιναχθεί στο 29%. Στόχος της social start up δεν είναι απλώς η κατάρτιση της νεολαίας στον τομέα της αλιείας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διασφάλιση ότι το επάγγελμα της αλιείας θα επιβιώσει στο μέλλον, αλλά παράλληλα είναι και η παροχή υψηλής ποιότητας, φιλικής προς το περιβάλλον και ηθικής εκπαίδευσης.

Μιλάει για την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα στην οποία επαγγελματίες αλιείς εκπαιδεύονται στο πώς να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, ενώ ψαρεύουν λιγότερα ψάρια και ενημερώνονται για τεχνικές βιώσιμης αλιείας, όπως είναι ο αλιευτικός τουρισμός, εξασφαλίζοντας ότι τα αποθέματα των ψαριών παραμένουν σε υγιή επίπεδα.

Τέλος, παρουσιάζει τη δράση του οργανισμού ΕΝΑΛΕΙΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών και μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΝΑΛΕΙΑ οργάνωσε τους αλιείς ώστε να συλλέγουν πλαστικά από τις θάλασσες και εξηγεί πώς το πλαστικό από τη θάλασσα σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και εταιρείες οδηγείται για ανακύκλωση και upcycling.