Οι “Μικροί Ήρωες by Stoiximan” σε ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι

Παρέα με τους πρεσβευτές του προγράμματος Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, η Stoiximan σε συνεργασία με τον οργανισμό SciCo ταξίδεψαν στην «Εποχή των Ηρώων».

Με την υποστήριξη του βραβευμένου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας “Μικροί Ήρωες by Stoiximan” της Kaizen Gaming με το Brand Stoiximan, πραγματοποιήθηκε η φετινή διοργάνωση του Athens Science Festival, η οποία έλαβε χώρα διαδικτυακά το τριήμερο 27-29 Μαρτίου και σε ζωντανή μετάδοση από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα αποτέλεσε τον Χορηγό του μεγαλύτερου φεστιβάλ επιστήμης στη χώρα, τιμώντας με τη συμμετοχή της τον φετινό στόχο της διοργάνωσης για την ανάδειξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην καθημερινή ζωή.

Οι “Μικροί Ήρωες by Stoiximan” σε συνεργασία με τον οργανισμό SciCo ταξίδεψαν στην «Εποχή των Ηρώων» παρέα με δύο από τους πρεσβευτές του προγράμματος, Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις ομιλίες με θέμα «Όταν η Ιατρική συναντά τον Αθλητισμό» και «Ο ρόλος της ψυχολογίας στη διαμόρφωση του αθλητή». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Athens Science Festival προσκάλεσε πενήντα κορυφαίους ομιλητές από οκτώ χώρες – ανάμεσα σε αυτούς και δύο νομπελίστες, πραγματοποιώντας «ζωντανές» ομιλίες, συμμετοχικά βιωματικά εργαστήρια, εντυπωσιακά πειράματα επιδείξεων και άλλες καινοτόμες ψηφιακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα, το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες by Stoiximan” έχει προσφέρει σε περισσότερους από 35.000 ωφελούμενους μαθητές από ολόκληρη τη χώρα ένα πολύπλευρο και βιωματικό ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές και άλλες εμπειρίες, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους, στηρίζοντας έτσι στην πράξη τους Ήρωες του Αύριο. Πιο συγκεκριμένα, «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» και «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» που αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες δράσης του προγράμματος, στηρίζουν μοναδικούς σκοπούς με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά, σε μια συνεχή προσπάθεια να επεκτείνουν περαιτέρω το ταξίδι των μικρών ηρώων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η κα Ιωάννα Κοζαδίνου CSR & Events Manager της Kaizen Gaming, σημείωσε « Για εμάς, η συμμετοχή και η στήριξη της διοργάνωσης του φετινού Athens Science Festival είναι αυτονόητη με την έννοια ότι η βασική αποστολή του προγράμματος μας «Μικροί Ήρωες» ενσωματώνει κοινούς στόχους με αυτούς που επιχείρησε να αναδείξει για ακόμη μια χρονιά το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας. Η φιλοσοφία των Μικρών Ηρώων εδράζεται ακριβώς στην ανάδειξη και υποστήριξη όλων εκείνων των παιδιών που δεν σταματούν να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο, που διψούν για νέες περιπέτειες με αφετηρία την επιστημονική γνώση, που θέλουν να μαθαίνουν και να ανακαλύπτουν συνεχώς νέους προορισμούς. Στην Kaizen Gaming πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά σε αυτούς τους ανθρώπους, στους δικούς μας μικρούς ήρωες που αγωνίζονται καθημερινά να στρέψουν το βλέμμα τους σε ανοιχτά παράθυρα γνώσης παρά τις δυσκολίες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους σκοπούς που εκπληρώνει το πρόγραμμα «Μικροί

Ήρωες», για τις ευκαιρίες που συνεχίζουμε να δημιουργούμε σε συνεργασία με άλλους ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, αλλά και για την ένθερμη αποδοχή από τους ίδιους τους μαθητές και τις εκπαιδευτικές κοινότητες. Και φυσικά, η συμμετοχή των πρεσβευτών του προγράμματος, όπως του Λευτέρη και της Κατερίνας, μας τιμά διπλά, γιατί καταφέρνουν να μας εμπνέουν καθημερινά να προκαλούμε τους εαυτούς μας πάντα για το καλύτερο.»

*Το Athens Science Festival 2021 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo, το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.