Αmgen: Με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα στην Ελλάδα

Η Amgen, με πίστη στο όραμα της για πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συνεχίζει να επενδύει και να πραγματοποιεί προγράμματα που θέτουν στο επίκεντρο τους την ελληνική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία υλοποίησε το 2020, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την υποστήριξη των ασθενών, 7 διαφορετικά ολοκληρωμένα «Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών» στους τομείς της ογκολογίας, αιματολογίας, καρδιολογίας και φλεγμονωδών νοσημάτων σε συνεργασία με πιστοποιημένους εξιδεικευμένους συνεργάτες, τα οφέλη των οποίων μπορούν να απολαμβάνουν σήμερα στη χώρα μας περισσότεροι από 125.000 ασθενείς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται είναι η ψυχολογική υποστήριξη, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, υπενθύμιση λήψης της θεραπείας, κατ’ οίκον εκπαίδευση ασθενών και φροντιστών στον τρόπο χορήγησης της θεραπείας τους και η συστηματική παράδοση φαρμάκων στο σπίτι.

Παράλληλα, έχοντας το βλέμμα σταθερά προσηλωμένο στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), η εταιρεία επικεντρώνεται στη διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες και συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία. Την προηγούμενη χρονιά πάνω από 900 ασθενείς συμμετείχαν στις περισσότερες από 30 διεθνείς κλινικές μελέτες, με πάνω από 600 συνεργαζόμενους επιστήμονες υγείας να απασχολούνται σε αυτές, αναδεικνύοντας στην πράξη την προσπάθεια της Amgen να υποστηρίξει συνολικότερα την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι άξονες της οποίας σχεδιάστηκαν με γνώμονα την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, η Amgen και οι εργαζόμενοί της το 2020 στήριξαν την τοπική κοινωνία μέσω δωρεών και εθελοντικών προσφορών συμβάλλοντας ενεργά στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Παράλληλα, σε συνεργασία με περισσότερους από 14 φορείς, η εταιρία συνέβαλλε στην ενδυνάμωση της γνώσης υποστηρίζοντας ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ασθενών για σοβαρά και χρόνια νοσήματα, καθώς και προέβη σε δωρεές υγειονομικού υλικού για την καταπολέμηση της πανδημίας προς το Υπουργείο Υγείας και Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Η ασθενοκεντρική κουλτούρα της Amgen είναι οδηγός όλων αυτών των ενεργειών και πρωτοβουλιών, πλαισιωμένη από το πνεύμα ομαδικότητας που διέπει τον οργανισμό.

Ο Γιώργος Τουσίμης, Γενικός Διευθυντής Amgen Ελλάδος & Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Με βασική αρχή μας τη διασφάλιση των καινοτόμων φαρμακευτικών θεραπειών προς το σύνολο των ασθενών, προτεραιότητα μας ήταν και το 2020 η φαρμακευτική καινοτομία να οδηγήσει τις εξελίξεις και να αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή πρόοδο της κοινωνίας μας. Η

συμμετοχή μας σε μεγάλες διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες διασφάλισε την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε νέες, υπό ανάπτυξη θεραπείες ενώ παράλληλα συνέβαλε σημαντικά στην Ελληνική οικονομία. Στην Amgen είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες φαρμάκου στον κόσμο, η οποία επενδύει σταθερά στην Έρευνα & Ανάπτυξη εδώ και 40 χρόνια, και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας».