COSMOTE: Eξοικονόμηση 411 τόνων χαρτιού από τους e-λογαριασμούς

Σημαντική αποδεικνύεται η συμβολή των πελατών COSMOTE, που έχουν επιλέξει e-λογαριασμό αντί για έντυπο, στην προσπάθεια εξοικονόμησης χαρτιού που υλοποιείται από την COSMOTE για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. To 2020 οι πελάτες με e- λογαριασμό συνέβαλαν στην εξοικονόμηση 411 τόνων χαρτιού που αντιστοιχεί σε 6.860 δέντρα.

Οι πελάτες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια και επιλέγουν τον e-λογαριασμό έχουν έκπτωση 1€ κάθε μήνα στο πάγιο του προγράμματός τους1. Επιπλέον, όσοι επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό ενεργοποιώντας παράλληλα το My COSMOTE App, απολαμβάνουν 4GB για 7 ημέρες με την πρώτη ενεργοποίησή του. Εναλλακτικά, οι πελάτες COSMOTE μπορούν να ενεργοποιήσουν τον e-λογαριασμό μέσω του My COSMOTE portal, καλώντας στην Εξυπηρέτηση COSMOTE είτε επισκεπτόμενοι κάποιο από τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Δράσεις για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος

Αναγνωρίζοντας ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, και είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή και την οικονομική δραστηριότητα, η COSMOTE στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της στρατηγικής και ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, υλοποιεί δράσεις για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Ειδικά για την ορθολογική χρήση του χαρτιού, οι δράσεις εστιάζουν στην εξοικονόμηση, ανακύκλωση και υπεύθυνη κατανάλωση (πχ. χρήση προϊόντων χαρτιού που φέρουν πιστοποίηση FSC®2), οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συνολικά από τις δράσεις της COSMOTE, το 2020 έχουν εξοικονομηθεί 558 τόνοι χαρτιού, διασώζοντας πάνω από 8.900 δέντρα. Εκτός από τους e-λογαριασμούς στη χρήση λιγότερου χαρτιού έχει συμβάλλει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ομίλου ΟΤΕ με -52 τόνους χαρτιού (-32%) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εξοικονόμηση χαρτιού επιτυγχάνεται και από τη μετάβαση σε προϊόντα νέας γενιάς, όπως ο αποκωδικοποιητής Android TV, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους της συσκευασία και κατά συνέπεια τη μείωση χρήσης χαρτιού κατά 22 τόνους. Επίσης, από το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτήρια του Ομίλου ΟΤΕ ανακυκλώθηκαν 73 τόνοι χαρτιού.

Παράλληλα τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ υλοποιούν δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας φυσικών πόρων καθώς την τελευταία διετία κατήργησαν τις πλαστικές σακούλες, τις οποίες αντικατέστησαν με χάρτινες και από φέτος χρησιμοποιούν αποκλειστικά σακούλες με πιστοποίηση FSC®. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τετραετία 2016-2020 η κατανάλωση χαρτιού στον Όμιλο ΟΤΕ μειώθηκε κατά 56%.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, με στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί επιχειρηματική επιλογή και αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής και λειτουργίας του Ομίλου. Βασικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος του Ομίλου, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές ευκαιρίες του μέλλοντος.