Το Ινστιτούτο Prolepsis στην εκπομπή «Προσφέρω»

  Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

  Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

  Η Αθηνά Λινού Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

  Η Αθηνά Λινού, διακεκριμένη πανεπιστημιακός και λοιμωξιολόγος, επιστρέφοντας από την Αμερική ίδρυσε το 1990 το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Πρόκειται για έναν επιστημονικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής της υγείας και της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής.

  Η Αθηνά Λινού εξηγεί στην Αθηνά Γιόγιακα ποια είναι η αποστολή του Ινστιτούτου Prolepsis. Παρουσιάζει το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» που στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων τρίτης ηλικίας. Επίσης, μιλά για τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς που δημιούργησε το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με μια ομάδα επιστημόνων. Ακόμη, αναφέρεται στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υποστηρίζει από το 2012 μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας και το πρόγραμμα «365+ Μέρες Φροντίδας σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας» που σχεδιάστηκε για τους πυροπαθείς από το Μάτι.

  Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

  Info

  Σάββατο 17 Απριλίου 2021, ώρα 17:00

  Εκπομπή: «Προσφέρω»

  Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis – Αθηνά Λινού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis

  Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

  webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

  Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

  www.facebook.com/voiceofgreece.ert