Το Vodafone TV κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Το Vodafone TV σε συνεργασία με το Mη Kερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» ανακοινώνουν την αγορά και διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού σε περισσότερους από 1500 συμπολίτες μας, μαθητές και ηλικιωμένους, που φιλοξενούνται σε 35 Δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο Γηροκομείο-Πτωχοκομείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών».

Συγκεκριμένα, η Vodafone ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και μέσω του Vodafone TV διέθεσε τα έσοδα από τις ενοικιάσεις ταινιών από τους συνδρομητές της, για το διάστημα από τις 22 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2021, για την κάλυψη αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό συνανθρώπων μας που ζουν σε δομές φιλοξενίας. Έτσι με το ποσό που συγκεντρώθηκε, διατέθηκαν συνολικά 485 tablets και διευκολύνθηκε σημαντικά η πρόσβαση 585 παιδιών στην τηλεκπαίδευση, ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε η στήριξη της επικοινωνίας αλλά και της ψυχαγωγίας 1186 ηλικιωμένων συμπολιτών μας στις δύσκολες μα επιβεβλημένες ώρες της κοινωνικής τους απομόνωσης.

Για μια ακόμη φορά, η Vodafone σε συνεργασία με το Mη Kερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» είναι κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη στοχεύοντας στην διαρκή αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων της τεχνολογίας για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που παρέχουν υπηρεσίες πρόνοιας σε πολίτες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Λειτουργούν 60 ειδικές δομές που υποστηρίζουν παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες, και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Συνολικά λειτουργούν 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα, που με το εξειδικευμένο τους προσωπικό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 13.500 άτομα.

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη