Citi Ελλάδος: 6η Δωρεά Τροφίμων

    Την 6η Δωρεά Τροφίμων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη Citi Ελλάδας στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Τράπεζας αλλά και του εθελοντισμού που αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης της.

    Η Δωρεά Τροφίμων ξεκίνησε το 2009 σε ετήσια βάση, ενώ από το 2011 πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και πλέον έχει εξελιχθεί σε  θεσμό. Τα Χριστούγεννα του 2012, οι εργαζόμενοι στη Citi δώρισαν 3.000 τμχ τροφίμων (ζυμαρικά, γάλα, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες) και 414 κιλά λάδι, ζάχαρη και αλεύρι σε ευπαθείς ομάδες που υποστηρίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, η «Τράπεζα Τρόφιμων-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας» καλύπτει κάθε εβδομάδα τις ανάγκες σίτισης 30.500 ανθρώπων που καταφεύγουν για βοήθεια σε 248 ιδρύματα και συσσίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μόνο το 2012 διένειμε 1.405 τόνους τροφίμων.

    Η εθελοντική προσφορά είναι έμφυτη στην κουλτούρα της Citi σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αξία του εθελοντισμού τονίστηκε ιδιαίτερα τον Ιούνιο 2012 με την επιλογή του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την ίδρυσή της Citi με 1.300 πρωτοβουλίες κοινωνικού έργου σε 92 χώρες με τη συμμετοχή 100.000 εθελοντών, στην πιο πολυπληθή εκδήλωση εθελοντισμού στην ιστορία της Τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτής της πολυπληθέστερης Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Προσφοράς της Citi, στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 12 εθελοντικές δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ