Eurolife Business Academy: Αξία έχει να βλέπουμε μαζί το μέλλον της ασφάλισης

Στο πλαίσιο της έμφασης στον ψηφιακό μετασχηματισμό στο χώρο των ασφαλειών, η Eurolife FFH ανακοινώνει σήμερα μια πρωτοπόρα εκπαιδευτική πρωτοβουλία της, απευθυνόμενη στο σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, σε συνεργασία με τον φορέα καινοτομίας Found.ation.

Το Eurolife Business Academy είναι μια ακαδημία ψηφιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η οποία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ανεξαρτήτως του αν συνεργάζονται ή όχι με τη Eurolife FFH, με στόχο να εξελίξει τις γνώσεις τους στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο των digital μέσων στο σημερινό επαγγελματικό περιβάλλον, η Eurolife FFH και το Found.ation σχεδίασαν τo Eurolife Business Academy για να εκπαιδεύσουν τους ασφαλιστές του αύριο στις σύγχρονες online τεχνολογίες, με έμφαση στο πώς θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τη σχέση με τους πελάτες τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όσους εγγραφούν, προκειμένου να αποκτήσουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δεν προϋποθέτει συνεργασία με τη Eurolife FFH. Τα μαθήματα παραδίδονται ζωντανά online από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Found.ation, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το θετικό αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών και να τις εφαρμόσουν στο επαγγελματικό πεδίο τους.

Το περιεχόμενο του Eurolife Business Academy εστιάζει στους τομείς της καινοτομίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, των νέων τεχνολογιών, όπως τα data analytics & το AI, της απομακρυσμένης εργασίας, του digital marketing και των νέων καναλιών που δημιουργούν ευκαιρίες επαφής και επικοινωνίας με τους πελάτες. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα μάθουν digital τρόπους για να εργάζονται πιο αποτελεσματικά σήμερα και θα εξοπλιστούν με τα εφόδια που θα χρειαστούν στο μέλλον της εργασίας τους.

Με αφορμή το λανσάρισμα του Eurolife Business Academy, o Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δήλωσε ότι «ο επαγγελματίας ασφαλιστής του αύριο είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται από σήμερα την αξία της τεχνολογίας. Ο ρόλος μας πλέον είναι πιο digital από ποτέ άλλοτε, ώστε να βρισκόμαστε με συνέπεια στο πλευρό των πελατών μας. Βλέπουμε το μέλλον της ασφάλισης μαζί, γι’ αυτό και προσφέρουμε το Eurolife Business Academy στο σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με στόχο να εξελίξουμε τις γνώσεις του επαγγελματία ασφαλιστή και μαζί να μετατρέψουμε τις ψηφιακές προκλήσεις σε δημιουργικές λύσεις που θα δώσουν παραπάνω ώθηση στον τρόπο που εργάζεται».

Ο Νίκος Δελένδας, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της Eurolife FFH, σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά τη δέσμευσή μας να είμαστε δίπλα σε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, δίνοντάς τους σύγχρονες και απαραίτητες γνώσεις για να μεταμορφώσουν και να αναβαθμίσουν το έργο τους. Η σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα είναι γεγονός, ωστόσο ο ψηφιακός κόσμος και οι δυνατότητές του έχουν έρθει για να μείνουν».

Η ακαδημία αποτελείται από τρία μαθήματα, συνολικής διάρκειας 5,5 ωρών, και υλοποιείται σε κύκλους εκπαίδευσης, με ένα μάθημα την εβδομάδα. Το πρώτο μάθημα αφορά τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την κατανόηση των δυναμικών του και τα συστατικά για την εφαρμογή του στον ασφαλιστικό κλάδο. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών στην εργασία ή την επιχείρησή τους και θα διερευνήσουν τρόπους για να δημιουργήσουν υπεραξία για τους πελάτες τους. Το δεύτερο μάθημα αφορά τη νέα κανονικότητα της απομακρυσμένης εργασίας και τις νέες απαιτήσεις της αγοράς που αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Το τρίτο και τελευταίο μάθημα είναι μια εισαγωγή στα ψηφιακά εργαλεία marketing, με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην εμπειρία των πελατών, τα mobile ads και τα κοινωνικά δίκτυα.