Στον Dieter Schmitt η Sunday Solar

Έχοντας εισέλθει στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, η Sunday Solar μπαίνει σε μια νέα εποχή αλλάζοντας ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συγκεκριμένα, έπειτα από την επιτυχή έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων με τον όμιλο Pairan, στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Sunday Solar από τον κ. Dieter Schmitt.

Ο κ. Schmitt, ο οποίος κατάγεται από τη Γερμανία και μένει ήδη 16 χρόνια στην Ελλάδα, διαθέτει εμπειρία 27 ετών στην ελληνική και την παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Ο νέος ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Sunday Solar διετέλεσε στο παρελθόν Γενικός Διευθυντής της ΑΕΤ Solion, Πρόεδρος της Conergy Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pairan, πρωτοπόρων εταιρειών στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επίσης,  πριν από τη δραστηριοποίησή του στην ελληνική αγορά κατείχε ηγετικούς ρόλους στη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας στην παραγωγή ενέργειας και στη διανομή ισχύος σε όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς ο Dieter Schmitt σημείωσε ότι «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Ο ήλιος ανατέλλει ξανά για την Sunday Solar. Ο στόχος μας για το 2013 είναι διττός. Αφενός να ανανεώσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και αφετέρου να ενισχύσουμε τη θέση της Sunday Solar στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στη νοτιανατολική Ευρώπη. Αυτό θα το πετύχουμε εφαρμόζοντας ένα μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης που βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Πρώτον, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη σύναψη στρατηγικής σημασίας συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεύτερον, στην επένδυση και στην ανάπτυξη νέων, βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών, αλλά και στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών συντήρησης και βελτίωσης σε ήδη υπάρχοντα συστήματα έργων που έχουν ολοκληρωθεί από άλλο πάροχο και τρίτον, στη συστηματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών ανάπτυξης που προσφέρει ο κλάδος.   Είμαι αποφασισμένος να υλοποιήσω το όραμα που οδήγησε στην ίδρυση της εταιρείας το 2009. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία «σημείο-αναφοράς» στον κλάδο που θα είναι ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης προσφέροντας πραγματικά καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις στον τομέα της ενέργειας.»

Σήμερα, με την εξαγορά της Sunday Solar, ο κ. Schmitt αποδεικνύει ότι, παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, υπάρχει ελπίδα. Οι δυνατές επιχειρηματικές συνεργασίες, αλλά και οι φιλίες που έχει συνάψει με Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια, τον έχουν πείσει για τις δυνατότητες της χώρας αλλά και των ανθρώπων της  που είναι σίγουρος ότι θα βγουν νικητές από αυτή την δυσμενή οικονομική κατάσταση. «Ζω στην Ελλάδα 16 χρόνια και τη θεωρώ σπίτι μου. Δεν μπορείς να το πεις εύκολα για πολλά μέρη στον κόσμο αυτό. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω τις επιχειρηματικές ικανότητές μου για να βοηθήσω, όσο μπορώ, την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ενέργειας  και να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα.» δήλωσε ο κ. Schmitt.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ