MetLife: Στηρίζει την Ινδία και το Μπαγκλαντές στη μάχη κατά της πανδημίας

Η MetLife, συνεπής στις ανθρωποκεντρικές της αξίες, συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας COVID-19, εστιάζοντας στη στήριξη ευάλωτων τοπικών κοινωνιών και πληθυσμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω του φιλανθρωπικού της βραχίονα MetLife Foundation, η εταιρία προχώρησε στη δωρεά 1,5 εκατ. δολαρίων προς την Ινδία και το Μπαγκλαντές, με σκοπό να συμβάλει στη διαχείριση του καταστροφικού κύματος της πανδημίας COVID-19, που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Η οικονομική βοήθεια θα διατεθεί μέσω συνεργαζόμενων φορέων, για την κάλυψη έκτακτων υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών:

  • Μέσω της ΜΚΟ Habitat for Humanity (India), για την προμήθεια επιπλέον κλινών και εξοπλισμού σε νοσηλευτικές δομές στις πόλεις Delhi, Maharashtra, Karnataka και Uttar Pradesh.
  • Μέσω της οργάνωσης Healing Fields Foundation (India), για την ενίσχυση των κατοίκων 300 χωριών, σε ευάλωτες περιοχές της Ινδίας, που έχουν τεθεί σε καθεστώς απομόνωσης. Συγκεκριμένα, οι πόροι θα διατεθούν για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, τροφίμων, φαρμάκων και άλλων υλικών.
  • Μέσω του Sajida Foundation του Bangladesh, για την υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος στην περιοχή της πρωτεύουσας Ντάκα. Ειδικότερα, οι πόροι θα διατεθούν για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και την κάλυψη άλλων βασικών αναγκών.

 

«Όλοι παρακολουθούμε με θλίψη όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ινδία και στο Μπανγκλαντές. Ελπίζουμε ότι μέσω της δωρεάς του MetLife Foundation, θα βοηθήσουμε να περιοριστεί η πίεση που υφίστανται οι υγειονομικές υπηρεσίες και θα δώσουμε ελπίδα, σε ανθρώπους που τη χρειάζονται» δήλωσε ο Kishore Ponnavolu, President, Asia της MetLife.

Πλέον της δωρεάς των 1,5 εκατ. δολαρίων από το MetLife Foundation, οι εργαζόμενοι της MetLife θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεές για την ανακούφιση των κατοίκων της Ινδίας, του Μπαγκλαντές, αλλά και χωρών της Λατινικής Αμερικής, που αντιμετωπίζουν έξαρση της πανδημίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τους εργαζόμενους, θα διπλασιαστούν με ισόποσες δωρεές από το MetLife Foundation.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, το MetLife Foundation έχει διαθέσει συνολικά 25 εκατ. δολάρια σε χορηγίες για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από την εξάπλωση του ιού. Τα ποσά αυτά διατίθενται σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία, με σκοπό να συμβάλουν στην κάλυψη άμεσων και μακροπρόθεσμων αναγκών. Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ, η εταιρία ενίσχυσε το έργο έξι ιδρυμάτων, τα οποία παρέχουν φροντίδα συνολικά σε περισσότερα από 460 ηλικιωμένα άτομα, καθώς και άτομα με χρόνιες ασθένειες και κινητικά προβλήματα.