Η Epson ένωσε τις δυνάμεις της με το National Geographic για να προωθήσει την προστασία του permafrost – του παγωμένου εδάφους κάτω από τις πολικές περιοχές του πλανήτη – στη νέα της καμπάνια «Turn Down the Heat».
Η Epson ένωσε τις δυνάμεις της με το National Geographic για να προωθήσει την προστασία του permafrost – του παγωμένου εδάφους κάτω από τις πολικές περιοχές του πλανήτη – στη νέα της καμπάνια «Turn Down the Heat».
Η καμπάνια διεξάγεται ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν την πλήρη απόψυξη του permafrost του πλανήτη έως το 2100, γεγονός που θα προκαλέσει δραστική αλλαγή των οικοσυστημάτων, άνοδο της στάθμης της θάλασσας παγκοσμίως και έκλυση περισσότερων από 950 δισεκατομμυρίων τόνων μεθανίου στην ατμόσφαιρα. Μαζί, η Epson και το National Geographic επιδιώκουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πως οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τον αντίκτυπο τους, όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Εκπρόσωπος της καμπάνιας «Turn Down the Heat» είναι η Εξερευνήτρια του National Geographic, Δρ Katey Walter Anthony, η οποία επιβλέπει τα αρκτικά παρατηρητήρια στην Αλάσκα και τη Ρωσία και παρακολουθεί τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Η πρωτοποριακή έρευνά της σχετικά με την προστασία του permafrost παρουσιάζεται σε μια σειρά από βίντεο, infographic και online άρθρα σε συνεργασία με την Epson και το National Geographic, στον ιστότοπο heatfree.epson.com.
Η Δρ Anthony σχολίασε: «Η Αρκτική κυριολεκτικά «λιώνει» μπροστά στα μάτια μας. Εκτιμάμε ότι έως και 10% της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί αυτόν τον αιώνα μπορεί να προέλθει από την απόψυξη του permafrost, και αυτό επηρεάζει ολόκληρη τη γη. Οι επιλογές που κάνουμε στη δουλειά και την προσωπική μας ζωή έχουν μεγάλη σημασία. Όταν οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι παίρνουν έξυπνες αποφάσεις σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, αυτό επίσης θα έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.»
Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι βασική στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όμως πολλές τεχνολογίες καταναλώνουν σημαντική ενέργεια και χρησιμοποιούνται σε εταιρικά περιβάλλοντα κάθε δευτερόλεπτο. Η πρωτοποριακή σειρά εκτυπωτών με τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson πηγαίνει ενάντια σε αυτήν την τάση, καθώς απαιτεί λιγότερη ενέργεια και λιγότερα ανταλλακτικά και έχει μικρότερη περιβαλλοντική επίπτωση.
Ο Πρόεδρος της Epson παγκοσμίως, κ. Yasunori Ogawa, σχολίασε: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε στην Epson, και είμαστε αφοσιωμένοι όχι μόνο στο να μειώσουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κάνουν το ίδιο. Ελπίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών ζητημάτων μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, μέσω των τεχνολογιών μας.»
Η καμπάνια παρουσιάζει πέντε σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για την προστασία του permafrost:
- Μείωση της θερμότητας: Από την καφετιέρα μέχρι τους εκτυπωτές, οι συσκευές που υπάρχουν στο γραφείο εκπέμπουν σημαντική θερμότητα. Όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθούν, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάσουν τις διαθέσιμες εναλλακτικές χωρίς θερμότητα – κάθε συσκευή συμβάλλει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης τους.
- Αξιοποίηση της κυκλικής οικονομίας: Η παραγωγή προϊόντων, από τα έπιπλα γραφείου και τις συσκευασίες μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές, παράγει πολλή θερμότητα – όπως και η απόρριψή τους σε χωματερές. Όπου είναι εφικτό, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάζουν πως τα νέα προϊόντα που αγοράζουν μπορούν να προέλθουν από την κυκλική οικονομία – και τα παλιά που αποσύρουν να επιστρέψουν σε αυτή.
- Επανατοποθέτηση ως αναφορά στον νερό νερού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Σε ό,τι αφορά την παροχή ηλεκτρισμού στον χώρο εργασίας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σκεφτούν πόση ενέργεια μπορεί να προέλθει από καθαρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και ο άνεμος, καθώς τα ορυκτά καύσιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας. Το ίδιο ισχύει για τη θέρμανση και την επεξεργασία του νερού, επομένως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσπαθούν να εξοικονομούν νερό όπου είναι εφικτό, για παράδειγμα εφαρμόζοντας τεχνολογίες αισθητήρων διαρροής.
- Ευθυγράμμιση των βιώσιμων αξιών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα: Η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό ζήτημα για όλους τους οργανισμούς, και όσοι την αντιμετωπίζουν σοβαρά είναι διαφανείς, όσον αφορά σε αυτά που κάνουν για να σώσουν τον πλανήτη. Αν μια επιχείρηση ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητα, θα πρέπει επίσης να ελέγχει τις επιχειρήσεις από τις οποίες αγοράζει και με τις οποίες συνεργάζεται – έχει την απόλυτη δύναμη να προωθήσει τις αξίες της βιωσιμότητας ακόμη περισσότερο σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.
- Προσανατολισμός στο μέλλον: Καθώς δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να σώσουμε τον πλανήτη μας, οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα πέρα από την κατάργηση των εντύπων και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης – χρειάζονται ένα σαφές σχέδιο για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, το οποίο να καλύπτει τα πάντα, από τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι την εξοικονόμηση νερού. Η θέσπιση φιλόδοξων στόχων περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης και η δημιουργία ενός ξεκάθαρου σχεδίου για το πως θα επιτευχθούν, είναι απαραίτητες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι διαφανείς όσον αφορά στους στόχους αυτούς, καθώς οι πελάτες ποτέ δεν ήταν περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.