ΣΠΑΚΕ: Διοργανώνει Αιμοδοσία στις 13 Ιουνίου και δημιουργεί δική του Τράπεζα Αίματος

Blood donor at donation.

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή 13 Ιουνίου Αιμοδοσία στα βοηθητικά γήπεδα του κλειστού του ΟΑΚΑ από τις 9:00 έως τις 15:00 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας αλλά και της επέτειου της ιστορικής επιτυχίας, της κατάκτησης από την Εθνική ομάδα του Ευρωμπάσκετ του 1987, που συμπίπτουν την επόμενη ημέρα, 14 Ιουνίου.
Ο Σύλλογος μας με την πρωτοβουλία του προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στα μέλη του, στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που ευχόμαστε να φτάνει προς το τέλος της.
Οι ανάγκες για αίμα, ωστόσο, έχουν αυξηθεί και όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε στο ανθρωπιστικό έργο της αιμοληψίας. Επιπλέον ο ΣΠΑΚΕ με την δημιουργία της δικής του Τράπεζας Αίματος θα μπορεί να προσφέρει υποστήριξη σε όσα μέλη του χρειαστούν βοήθεια, αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.
Η αιμοληψία της Κυριακής 13 Ιουνίου θα γίνει με την συμμετοχή και την συνεργασία συλλόγων και οργανισμών, κοινωνικής προσφοράς αλλά και της αθλητικής οικογένειας, τους οποίους ευχαριστούμε για την συνεργασία.
Θα συμμετέχουν:
 Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (με την ευγενική παραχώρηση των χώρων για την διεξαγωγή της εκδήλωσης)

 Η Europa Donna Hellas (για την ενημέρωση στη πρόληψη και θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού)
 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών
 Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης
 Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών Μπάσκετ
 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών
 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων.
 Ο Αιμοληπτικός Σύλλογος «Δημήτρης Βλων»
 Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης»
Η αιμοδοσία θα συνοδευτεί με την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, διαγωνισμού τρίποντων και βολών. Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού.