REGIS: Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που δείχνουν τον δρόμο της βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις

Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα Regis, που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.,  κατασκευάζονται στην Ιταλία. Είναι συμπαγή ηλεκτρικά οχήματα, χαρακτηρισμένα ως βαριά τετράκυκλα (με έγκριση τύπου L7e-CU), κατασκευασμένα όμως με τις αυστηρότερες προδιαγραφές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

H Regis ξεκίνησε την εμπορική διάθεση των οχημάτων της  σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου Regis Epic0 στο Άμστερνταμ.

Οι Κάτω Χώρες έχουν θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: την εξάλειψη όλων των εκπομπών CO2 έως το 2050, μέσω ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που σταδιακά θα οδηγήσει σε αποτελέσματα. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα, η Regis μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά προσφέροντας ένα επαγγελματικό όχημα,  όπως το Regis Epic0,  που δεν είναι μόνο βιώσιμο, αλλά και ικανό να ενισχύσει την εξέλιξη των  εμπορικών μεταφορών.

Η Regis στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των λεγόμενων αστικών ταχυμεταφορών (last mile delivery) και της διανομής αγαθών εν γένει, με ένα όχημα ικανό να εκτελεί σκληρό μεταφορικό έργο, σε καθημερινή βάση, εντός του αστικού ιστού. Τα ηλεκτρικά Regis εξυπηρετούν 4 βασικές κατηγορίες  χρηστών:

  • Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τεχνίτες και ελεύθερους επαγγελματίες
  • Εμπορικούς στόλους μεγάλων εταιρειών, καθώς και εταιρειών μακροχρόνιας μίσθωσης
  • Δημόσιες υπηρεσίες (Δήμους, Περιφέρειες, Οργανισμούς κ.α.)
  • Οίκους υπερκατασκευών και μετασκευών επαγγελματικών αμαξωμάτων για ειδικές χρήσεις

Με ωφέλιμο φορτίο 700 κιλά, με συμπαγείς διαστάσεις, και με τον έξυπνο σχεδιασμό τους, είναι ικανά να μεταφέρουν τα εμπορεύματα αποτελεσματικά και οικονομικά. Και κυρίως, με σεβασμό στο περιβάλλον και με ελάχιστο κόστος λειτουργίας και συντήρησης.