Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021: Η AstraZeneca διακρίθηκε για την πρωτοβουλία «Η Δύναμη του μΑΖί»

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021, για τις δυναμικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. H βράβευση αφορά στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Συνοχή», ενώ συνδέεται με τον 3ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ: «Καλή υγεία & Ευημερία». Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού Bravo, με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που κατεγράφησαν από τους συμμετέχοντες Οργανισμούς και Φορείς στον Εθνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Κατά τη διαδικτυακή τελετή βράβευσης την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας ανέφερε: «Η διάκριση της AstraZeneca στην ενότητα «Κοινωνική Συνοχή» μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς αποτυπώνει την εταιρική δέσμευσή μας για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα & βιώσιμη ανάπτυξη. Η έννοια της βιωσιμότητας στην AstraZeneca είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άσκηση ουσιαστικής επίδρασης εκεί που η κοινωνία το χρειάζεται, στην υγεία. Αναδεικνύοντας τη σημασία της ομοψυχίας και της συνεργασίας, με το μήνυμα η «Δύναμη του μΑΖί, λάβαμε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο δυναμικές πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του SARS-CoV-2, μιας πρωτόγνωρης πρόκλησης για την κοινωνία. Συνεχίζουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή με την ίδια αφοσίωση και δυναμική, με ουσιαστικές πράξεις, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας».

Έχοντας ως προτεραιότητες τη σταθερή διάθεση των φαρμάκων της, την υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας, καθώς και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, η AstraZeneca βρίσκεται από την αρχή στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύοντας τη σημασία της ομοψυχίας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.