ΕΛΕΤΑΕΝ: Οργάνωσε Ιστιοπλοϊκούς αγώνες για παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου όλος ο πλανήτης εορτάζει, όπως κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day.

Ειδικά φέτος η ΕΛΕΤΑΕΝ συνδυάζει την Παγκόσμια Ημέρα με τη Θαλάσσια Αιολική Ενέργεια και την ενημέρωση των παιδιών: Για αυτό οργάνωσε το Σάββατο 12 Ιουνίου ιστιοπλοϊκούς αγώνες για τα παιδιά των ακαδημιών του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Συνολικά 100 μικροί αθλητές, ηλικίας 5-12 ετών, είχαν την ευκαιρία να συναγωνισθούν στο αγαπημένο τους άθλημα, να ενημερωθούν για την αιολική ενέργεια και να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες με παιχνιδοκατασκευές, κλήρωση και εκπλήξεις.
Την απονομή στους τρεις νικητές στην κατηγορία των αγοριών έκανε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου. Στις τρεις νικήτριες στην κατηγορία των κοριτσιών απένειμε τα κύπελλα ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος.

Ο Παναγιώτης Λαδακάκος ευχαρίστησε την κα Σδούκου για την παρουσία της στην εκδήλωση, και δήλωσε:

«Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, θέλουμε να επικοινωνήσουμε ένα διπλό μήνυμα:

Πρώτον: Η θάλασσα και ειδικά το Αιγαίο μας, είναι ένας προνομιακός χώρος για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Το χερσαίο και το θαλάσσιο αιολικό δυναμικό του Αιγαίου είναι ο 100% βεβαιωμένος εθνικός μας πλούτος.

Δεύτερον: Τα παιδιά μας έχουν δανείσει τον πλανήτη. Η αιολική ενέργεια βοηθά στην προστασία και τη διατήρηση του κλίματος του πλανήτη. Για αυτό θέλουμε να απευθυνθούμε στα παιδιά και να τους επικοινωνήσουμε την ιδέα της Αιολικής Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Με τις σκέψεις αυτές, είμαστε πολύ χαρούμενοι που οργανώσαμε για πρώτη φορά ιστιοπλοϊκούς αγώνες για παιδιά σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Οι αγώνες αυτοί συμβολίζουν με το καλύτερο τρόπο το διπλό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε».