Παπουτσάνης: Γιορτάζει ένα μεγάλο ταξίδι φροντίδας και προσφέρει μαζί με τo ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ»

Το 2020 αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για την Παπουτσάνης καθώς σηματοδότησε την συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της ιστορικής, 100% ελληνικής εταιρείας. Με ισχυρό αποτύπωμα διεθνώς, η εταιρεία εξελίσσεται και σημειώνει μία επιτυχημένη πορεία έχοντας στην καρδιά της τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Δημιουργώντας διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες καταναλωτές, η Παπουτσάνης γιορτάζει τη μακρά ιστορία της και θέτει τις βάσεις για ένα δυναμικό μέλλον.

Με κεντρικό μήνυμα: «150 Χρόνια Παπουτσάνης. Ένα μεγάλο ταξίδι φροντίδας που κάνουμε μαζί» η εταιρεία υπογράφει την ξεχωριστή της πορεία στο χρόνο, με μοναδικές προσφορές, διαγωνισμούς και πρωτοβουλίες για τους καταναλωτές αλλά και δράσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Κεντρικό όχημα των ενεργοποιήσεων είναι η δημιουργία ενός νέου επετειακού σαπουνιού αφιερωμένου στον εορτασμό των 150 χρόνων της εταιρείας. Πρόκειται για ένα λευκό σαπούνι      υψηλής ποιότητας, σε εορταστική συσκευασία 150γρ, με το άρωμα του Personelle, ενός από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους κωδικούς σαπουνιού Παπουτσάνης, που πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του ‘80. Το νέο αυτό πολυτελές σαπούνι, ευωδιάζει φρεσκάδα και προσφέρει την ξεχωριστή φροντίδα και εγγύηση ποιότητας που φέρουν όλα τα προϊόντα Παπουτσάνης. Το κυριότερο όμως είναι ότι στηρίζει έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων, η Παπουτσάνης προχωρά σε μία συνεργασία ιδιαίτερης αξίας με το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ. Συγκεκριμένα, με κάθε  πώληση του επετειακού σαπουνιού Παπουτσάνης, η εταιρεία προσφέρει ένα προϊόν προσωπικής φροντίδας σε οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται ο ΔΕΣΜΟΣ και στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στόχος είναι να διατεθούν 100,000 τεμάχια  προϊόντων υγιεινής φροντίδας σε βάθος ενός έτους, όπως Μπάρες σαπουνιού Karavaki και Aromatics, Κρεμοσάπουνα Natura και Karavaki, Σαμπουάν Hair Chic, Aφρόλουτρα Αromatics, Karavaki  και Αντισηπτικά Natura.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει χρηματική ενίσχυση στο ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, με  απώτερο στόχο,  την βελτίωση της λειτουργίας του και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων που στηρίζει.

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά: «Σε μία ιδιαίτερη για όλους περίοδο, είμαστε πολύ      περήφανοι που γιορτάζουμε τα 150 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα υπηρετώντας με συνέπεια την αρχή της συνεισφοράς στην κοινωνία. Σε αυτό το σημαντικό ορόσημο της εταιρείας, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, ο οποίος μέσα από το αξιόλογο έργο του θα υποστηρίξει ουσιαστικά την προσπάθειά μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τη μακροχρόνια πορεία μας, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της ίδιας της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων που αγάπησαν τα προϊόντα μας και τα έβαλαν στην καθημερινότητά τους. Η Παπουτσάνης, με άξονες τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και με καταλύτη τους ανθρώπους της, παραμένει μία εταιρεία που λειτουργεί με γνώμονα την υπευθυνότητα και αναπτύσσεται με σεβασμό για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον».

Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, κα Λένα Παπαλεξοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή και πραγματική πηγή έμπνευσης όταν μια εταιρεία σαν την ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΕ επιθυμεί να γιορτάσει την 150η  επέτειο της προσφέροντας για το κοινό καλό. Με την εμπιστοσύνη της και την επιλογή της να συνεργαστεί με τον ΔΕΣΜΟ, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την στόχευση και τον μέγιστο δυνατό θετικό αντίκτυπο, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση! Η συνεργασία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ με την ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΕ είναι παράδειγμα άψογης συνεργασίας του ιδιωτικού και του τρίτου τομέα προς όφελος της κοινωνίας.»

Η μοναδική ιστορία της Παπουτσάνης αποτυπώνει την κορυφαία εμπειρία, τεχνογνωσία και την εστίαση της εταιρείας στην καινοτομία με άξονα τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη. Με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, στην αγορά και στην απασχόληση, το όνομα Παπουτσάνης είναι συνυφασμένο με την πορεία της ελληνικής ιστορίας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων.