Lidl Ελλάς: Xορηγός του All Star Verdi Gala της ΕΛΣ στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Με αφορμή τους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο της συμπλήρωσης των 150 ετών από την πρώτη παρουσίαση της Αΐντας στην Όπερα του Καΐρου, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε ένα All Star Γκαλά Βέρντι για να σηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή της στα ζωντανά θεάματα με την κορυφαία σοπράνο του αιώνα, τη μοναδική Άννα Νετρέμπκο.

H Lidl Ελλάς, πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που ακολουθεί, στέκεται δίπλα στον πολιτισμό όταν η αυλαία ανοίγει και πάλι. Θερμός υποστηρικτής των πολιτιστικών δρώμενων της χώρας μας, δεν θα  μπορούσε να λείπει από το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, στηρίζοντας περήφανα το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Στον μεγαλύτερο ανοιχτό και πλέον ασφαλή χώρο της Αθήνας, το Παναθηναϊκό Στάδιο, έκανε το Σάββατο 10 Ιουλίου την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα η κορυφαία πριμαντόνα του 21ου αιώνα, Άννα Νετρέμπκο, με τη μοναδική μέτζο της εποχής μας Ανίτα Ρατσβελισβίλι, τον διακεκριμένο τενόρο Γιουσίφ Εϊβάζοφ και τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, ερμηνεύοντας διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες του Τζουζέππε Βέρντι, με την ορχήστρα της ΕΛΣ σε μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου Γάλλου αρχιμουσικού Φιλίπ Ωγκέν.

«Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή το 2018  ως χορηγός των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία επισφραγίστηκε με μία παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στις Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι. Δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε καλύτερη συνέχεια από αυτή της χορηγίας μας στη μεγάλη γιορτή που έφερε ξανά την κινητήρια δύναμη της όπερας στη ζωή μας με τη συμμετοχή των πλέον διακεκριμένων καλλιτεχνών του λυρικού θεάτρου παγκοσμίως. Η Lidl Ελλάς αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται δίπλα στον ελληνικό πολιτισμό στηρίζοντάς τον με υπευθυνότητα και σεβασμό», δήλωσε ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.