«Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο»

Μια μεγάλη συναυλία, με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, διοργάνωσε στις 29/1/2013, η «Φωνή της Ελλάδας», στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) «Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο».

Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στο  studio Ε της ΕΡΑ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συμμετείχαν οι ερμηνευτές Νίκος Ζούδιαρης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λάκης Χαλκιάς και Απόστολος  Ρίζος, μαζί με τους μουσικούς Γρηγόρη Πολύζο (πιάνο), Μιχάλη Πορφύρη (τσέλο), Θάνο Γκιουλετζή (βιολί) και Μανώλη Καραντίνη (λαϊκά έγχορδα).

Τη βραδιά χαιρέτισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος στο μήνυμά του ανέφερε ότι «τα ειδικά σχολεία επιτελούν έργο σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας. Οι απόδημοι, οι οικουμενικοί Έλληνες μπορούν να δείξουν τη δύναμή τους, για να προσφέρουμε αισιοδοξία και ελπίδα σε μια νέα γενιά».

Στην προσπάθεια της ΕΡΑ και του ΟΣΚ αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι «οι απανταχού Έλληνες είμαστε ενωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και αντί να ολισθαίνουμε στην κατηφόρα που μας σπρώχνουν οι καιροί – αντιθέτως – να ανεβαίνουμε». Ο αντιπρόεδρος του ΟΣΚ κ. Μίχαλης Δούναβης υποράμμισε ότι ο Οργανισμός διαθέτει 100.000 ευρώ για να δημιουργηθούν αίθουσες στα ειδικά σχολεία που έχουν ανάγκη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Νίκος Ζούδιαρης ο οποίος παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα της συναυλίας στο Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιλίου. Το στούντιο πλημμύρισε από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των παιδιών από το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιλίου, που μαζί με τον διευθυντή τους κ. Ιωάννη Κωνσταντάκη, τους δασκάλους και τους κηδεμόνες τους, έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα στη βραδιά. Σε μια ξεχωριστή στιγμή, όλοι οι καλλιτέχνες αυτοσχεδιάζοντας επί σκηνής, «έντυσαν» μουσικά το ποίημα ενός ξεχωριστού νέου, του τετραπληγικού Αλέξανδρου Δαμουλιάνου.

Η διευθύντρια Διεθνών Ραδιοφωνικών Εκπομπών της ΕΡΤ κ. Γιάννα Τριανταφύλλη, κλείνοντας τη βραδιά, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό το πανέμορφο ταξίδι θα το συνεχίσουμε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε».

Το μήνυμα της συναυλίας, που παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι της «Φωνής της Ελλάδας»  Έλενα Καραγιάννη και Νατάσσα Βησσαρίωνος, έφτασε στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο μέσα από την απευθείας μετάδοσή της από τις συχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας» στα ερτζιανά και το διαδίκτυο. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά και από το Πρώτο, το Δεύτερο Πρόγραμμα, το KOSMOS, το Φιλία, το Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ3 στα βραχέα, αλλά και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, καθώς και διαδικτυακά, μέσα από την υπηρεσία Webradio στο www.ert.gr .

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος «Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο» είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης, για να καλυφθούν οι ανάγκες έξι ειδικών σχολείων που εδρεύουν στο Περιστέρι και τριών συστεγαζόμενων στο Αιγάλεω, το Ίλιον και το Πέραμα.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τη στήριξή τους στο βαθμό και τη συχνότητα που οι ίδιοι επιθυμούν, συνεισφέροντας στην κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων σχολείων σε εξοπλισμό, όπως εκπαιδευτικό υλικό, τεχνολογικά μέσα, ιατρικό υλικό, ειδικό λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ