Stanton Chase Αθήνας: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας του Diversity Charter

Το γραφείο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Stanton Chase στην Αθήνα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή τής Χάρτας Διαφορετικότητας σε συνεργασία με το Diversity Charter Greece.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και λειτουργεί ως μέσο δέσμευσης των εταιρειών για την εφαρμογή των αρχών της ισότητας και των ίσων ευκαιριών σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής/χρώματος, ηλικίας, αναπηρίας, εθνικής καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η ισότητα, η διαφορετικότητα (diversity) και η συμπερίληψη (inclusion) αποτελούν κοινωνικές προτεραιότητες, που αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο ως βασικές ηθικές επενδύσεις κοινωνικά αλλά και εντός του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ως συμβουλευτική εταιρεία, η Stanton Chase έχει η ίδια πρωτίστως υιοθετήσει αυτή την κουλτούρα, προωθώντας ενεργά τη λογική των ίσων ευκαιριών ως μοναδικό δρόμο για την αποτελεσματική διακυβέρνηση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας στόχος της Stanton Chase είναι να συνεισφέρει και να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές της πρωτοβουλίας, ώστε και άλλοι οργανισμοί να τις αγκαλιάσουν και να τις εντάξουν ως αναπόσπαστο πυλώνα της οργανωσιακής τους κουλτούρας και των καθημερινών τους πρακτικών.

Ο κ. Μάνος Πανώριος, Διευθύνων Σύμβουλος της Stanton Chase Αθήνας δήλωσε σχετικά: «Καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, οι αξίες της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης αποτελούν βασικό πυλώνα κάθε ενέργειάς μας. Άλλωστε και η ίδια η δυναμική της ομάδας μας αντανακλά αυτή την ποικιλομορφία και πολυφωνία, όχι μόνο στην Stanton Chase στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση μεγάλου αντικτύπου. Στόχος μας είναι η κίνηση αυτή να αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για να ακολουθήσουν άλλες επιχειρήσεις το ίδιο μονοπάτι και να χτίσουμε μαζί ένα ευοίωνο μέλλον χωρίς στερεότυπα και με ασφαλή εργασιακά περιβάλλοντα για όλους».

Ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η εστίαση στην αποτελεσματική ενσωμάτωση στελεχών σε μία επιχείρηση με στόχο την ανάπτυξή της πολυεπίπεδα, αποτελούν βασικούς τομείς της φιλοσοφίας αλλά και της δραστηριοποίησης της Stanton Chase. Στο πλαίσιο αυτό, οι έμπειροι σύμβουλοι του -παγκοσμίου εμβέλειας- Ομίλου, θα έχουν ενεργό ρόλο ως μέλη της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, παρέχοντας τη τεχνογνωσία τους προς όφελος του ελληνικού επιχειρείν σε θέματα διαφορετικότητας και ένταξης. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.