ΒΗΜΑ-ΝΕΑ: Επιβραβεύουν τους αριστούχους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μέσα από τη εξέχουσα θέση που κατέχουν στον Ελληνικό Τύπο συνεχίζουν απρόσκοπτα την ιστορική τους αποστολή, στηρίζοντας τον Πολιτισμό και την Παιδεία.

Οι δύο ιστορικοί τίτλοι έχουν αποδείξει ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις με αποδέκτη την κοινωνία, συμβάλλοντας  στην εδραίωση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής μας ταυτότητας.

Το πλούσιο αρχείο των εφημερίδων αποτελεί διαχρονικά ένα ισχυρό και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ενημερωμένου πολίτη, ερευνητή και επιστήμονα.

Αρωγός της θαυμαστής προσπάθειας των νέων επιστημόνων που ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το «ΒΗΜΑ» προσφέρει στους νεοεισακτέους αριστεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δωρεάν πρόσβαση για ένα τρίμηνο από 1/11/21 έως 31/01/22 στο ηλεκτρονικό Ιστορικό Αρχείο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (από τα έτη 1926 έως 1944 και 1954 έως 2004).

«Τώρα που η τεχνολογία προσφέρει άπειρες δυνατότητες και η επικοινωνία μαζί σας μπορεί να είναι εφικτή όπου και αν βρίσκεστε, σκεφτήκαμε πως θα ήταν χρήσιμη η πρόσβαση σε άρθρα, γνώμες, αναλύσεις, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ειδικά αφιερώματα, ξεχωριστές εκδόσεις και συνολικά στην πλούσια ύλη του Ιστορικού Αρχείου των εφημερίδων μας.

Μαζί σας σηκώνουμε μια «γέφυρα συνεργασίας», και συνδέουμε την εκπαίδευση με την ενημέρωση» σημειώνει ο Διευθυντής του «Βήματος», Αντώνης Καρακούσης.

Μαζί με την πρόσβαση στο Ιστορικό Αρχείο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» θα προσφερθούν στους αριστούχους φοιτητές,  40 σετ βιβλίων «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 1770-1871», 8 τόμοι, 320 βιβλία.

Αξίζει να τονιστεί ότι «Το Βήμα», το οποίο οδεύει προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας,  υπήρξε από την πρώτη έκδοσή του, τον Φεβρουάριο του 1922, απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση. Πρωταγωνίστησε στο κίνημα του δημοτικισμού και υπήρξε στυλοβάτης της μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που συνεπήρε τη χώρα στα χρόνια του Βενιζέλου.