ΕΛΟΠΥ: Κολυμβητικές δράσεις με τη WeSwim

Κολυμβητικές δράσεις δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας από την ΕΛΟΠΥ σε συνεργασία με την WeSwim.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προσκάλεσε την κοινωνική, μη ανταγωνιστική ομάδα κολύμβησης WeSwim να κολυμπήσει δίπλα στους κλωβούς των εταιρειών-μελών της και να ανακαλύψει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Κεντρικό μήνυμα των δύο Gastro-Swim events που διοργανώθηκαν το φθινόπωρο του 2021, στην Αργολίδα και τη Σαλαμίνα, ήταν: «Κολυμπάμε και γνωρίζουμε το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας».

Η θάλασσα είναι το σπίτι της ΕΛΟΠΥ, εκεί όπου μεγαλώνουν με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και το δεύτερο σπίτι των κολυμβητών. Στόχος των κολυμβητικών αυτών δράσεων ήταν να αναδειχτεί ο πλούτος και η βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, η καθαρότητα και διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ελληνικά ψάρια και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα μέλη της WeSwim που συμμετείχαν στα δύο Gastro-Swim events, κολύμπησαν δίπλα στους κλωβούς των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ – στην «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου» στο Βιβάρι Αργολίδας και στις «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός», στη Σαλαμίνα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εκτροφής, τα πρότυπα ευζωίας, τους ελέγχους και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και συσκευασίας, ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο, νόστιμο και θρεπτικό από τη θάλασσα στο πιάτο μας!

Οι κολυμβητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με γευσιγνωσία, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια από τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας.