Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλλεγύης και Αρωγής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης εκδήλωση παρουσίασης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Το Δίκτυο Κοινωνικής  Αλληλλεγύης και Αρωγής αποτελεί πρωτοβουλία των ακόλουθων φορέων: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), και Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Οι παραπάνω επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης συνένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουν πράξη την ευαισθησία της επιχειρηματικής κοινότητας στα προβλήματα που δημιουργεί η βαθιά οικονομική κρίση. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής αποτελεί ακριβώς η ίδρυση του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής». Στόχο και όραμα του Δικτύου αποτελεί η κινητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας στην κατεύθυνση ανάληψης δράσεων κοινωνικής ευθύνης, με ουσιαστικό περιεχόμενο και κέντρο την υποβοήθηση των συνανθρώπων μας και ειδικά των παιδιών.

Η επίτευξη του στόχου υλοποιείται με τη προσφορά σε φορείς υποστήριξης ατόμων, ομάδων φιλανθρωπικών σωματείων και οργανώσεων, αρωγής σε υλικά αγαθά ή / και υπηρεσίες.Στην καθημερινή του λειτουργία το Δίκτυο κάνει διάγνωση των αναγκών των ιδρυμάτων τις οποίες κοινοποιεί στην επιχειρηματική κοινότητα, στη συνέχεια συγκεντρώνει τις προσφορές και τελικά, συντονίζει και ικανοποιεί τα αιτήματα των ιδρυμάτων όπου είναι δυνατόν.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβοηθηθεί περισσότερα από 20 ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδος. Στο «Δίκτυο» μπορεί να συμμετέχει ως χορηγός οποιαδήποτε επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ