Τα Pampersγια 4η συνεχόμενη χρονιά στέκονται δίπλα στα πρόωρα μωρά

Τα Pampers,το brand βρεφικής φροντίδας της Procter & Gamble, παραμένουν σταθερά, για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίπλα στους μικρούς μαχητές και τις οικογένειες τους. Γι’ αυτό το σκοπό, σχεδίασαν και δημιούργησαν την πάνα Pampers Preemie Protection σε 3 μεγέθη, ώστε η ίδια να ταιριάζει ακόμα και στα πιο μικρά πρόωρα μωρά που γεννήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο και ζυγίζουν από 800 γραμμάρια,  με στόχο να ελαχιστοποιούν τις διαταραχές  και να κοιμούνται όσο το δυνατόν πιο ήσυχα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για κάθε συσκευασία Pampers που αγοράζετε, τα Pampers δωρίζουν μία πάνα για τα πρόωρα μωράκια, με στόχο η δωρεά στις αντίστοιχες μονάδες να φτάσει τις  200.0000 πάνες σε όλη τη χώρα. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν δωρίσει με επιτυχία σχεδόν 900.000 ειδικά σχεδιασμένες πάνες στα μαιευτήρια όλης της Ελλάδας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Με την σταθερή ενίσχυση των Pampers τα  τελευταία χρόνια, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ηλιτόμηνον», που έχει στόχο την επίλυση των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά, έχει προχωρήσει στην δωρεά τριών θερμοκοιτίδων στις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών σε μαιευτήρια σε πόλεις της Ελλάδας, εκπληρώνοντας τη δέσμευση της μάρκας για την ενίσχυση των νεογνών και των οικογενειών τους απέναντι στην προωρότητα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο αριθμός των μικρών μαχητών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αυξάνεται, παραμένει ωστόσο ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότερα πρόωρα μωρά όχι απλά επιβιώνουν, αλλά καταφέρνουν να έχουν και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χάρη στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιστήμη.  Είναι σημαντικό οτιδήποτε χρησιμοποιείται για την φροντίδα τους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, αλλά να είναι και υψηλής τεχνολογίας, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η πρόεδρος του «Ηλιτόμηνον» Λέλα Βαβουράκη, υπογράμμισε, «Για τα πρόωρα νεογνά είναι πολύ σημαντικό να έχουν μια ολοκληρωμένη, πολυδιάστατη, φροντίδα, με στόχο τη μείωση του στρες, της δυσφορίας και του πόνου. Αυτή τη φροντίδα τη χρειάζονται για να έχουν την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και να γίνουν υγιείς ενήλικες, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχοκοινωνικά. Αυτή η ολοκληρωμένη φροντίδα έγινε το σημείο που συναντηθήκαμε με τα Pampers, τα οποία ευχαριστούμε και για τις μικροσκοπικές πάνες και για την υποστήριξη να αγοράσουμε θερμοκοιτίδες νέας τεχνολογίας για τα πολύ ευάλωτα μωρά των ΜΕΝΝ».

 Για όλα τα μωράκια αλλά ακόμα περισσότερο για τα πρόωρα μία ζωτικής σημασίας ανάγκη για την ενθάρρυνση της σωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης, είναι ο ύπνος. Αυτό συμβαίνει, καθώς τα πρόωρα βρέφη πρέπει να κοιμούνται 97% του χρόνου για να εξασφαλιστεί ότι θα αναπτυχθούν σωστά.

Ο καλός ύπνος συντελεί στην ωρίμανση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τη μελλοντική ανάπτυξη της γνωστικής και της κινητικής λειτουργίας όλων των νεογνών, αλλά πολύ περισσότερο των πρόωρων, καθώς είναι το θεμέλιο της υγιούς φυσικής και συναισθηματικής ανάπτυξής τους. Διάφοροι παράγοντες στη νεογνική μονάδα, όπως ο φωτισμός, ο θόρυβος, η συχνή επανατοποθέτηση, οι τακτικές ιατρικές επεμβάσεις και οι αλλαγές της πάνας μπορεί να επηρεάσουν τους πολύτιμους κύκλους ύπνου των πρόωρων μωρών. Τα Pampers Preemies έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τη μέγιστη προστασία και να ελαχιστοποιούν τις διαρροές, με αποτέλεσμα να παρέχουν ένα γαλήνιο και ήρεμο ύπνο στο πρόωρα μωράκια. Ακόμα, επιτρέπουν τη σταθερή τοποθέτηση  και είναι εξίσου απορροφητικά στο μπροστινό και το πίσω μέρος, παρέχοντας στις μαίες την ευελιξία να αλλάζουν και να τοποθετούν την πάνα για να ακολουθήσουν τις ιατρικές οδηγίες. Αυτό σημαίνει ότι οι μαίες δεν χρειάζεται πλέον να κόβουν ή να διπλώνουν μεγαλύτερες πάνες για να βρουν τη σωστή εφαρμογή για τα μικρότερα μωρά! «Για εμάς είναι πολύ βασικό οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για την φροντίδα και την νοσηλεία των πρόωρων  νεογνών να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ευχαριστούμε τα Pampers που σχεδίασαν μία πάνα που είναι ειδικά προσαρμοσμένη  για το πολύ μικρό τους σώμα, ώστε να μην περιορίζει στην κίνηση και να εμποδίζει τις ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του πολύτιμου ύπνου τους», τόνισε η Βικτωρία Μοσχάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης. Για πάνω από 50 χρόνια τα Pampers,  φροντίζουν για την υγιή ανάπτυξη των μωρών και στέκονται περήφανα δίπλα σε όσους τα φροντίζουν και στις οικογένειες τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video σχετικά με τα PampersPreemies, εδώ.