Το Blue Generation συνδιοργανωτής στο Climathon του Πειραιά

To Blue Origin έχει ρόλο συνδιοργανωτή στο Climathon του Πειραιά, όπου θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία, με εξειδικευμένο mentoring τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Το Climathon έρχεται στον Πειραιά (Blue Lab Piraeus) και συνδιοργανώνεται από το ΕΚ Αθηνά, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας (EIT Climate-KIC Hub Greece), το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN Greece), το ερευνητικό κέντρο ReSEES στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το ερευνητικό κέντρο LEEM στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), την Ακαδημία Αθηνών,το Sporos Platform,το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG), το Blue Lab στον Πειραιά, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), το Blue Generation και το δίκτυο ΠΡΑΞΗ, υπό την αιγίδα του Πειραιά plus και του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Χορηγοί αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο όμιλος επιχειρήσεων ΑΠΟΨΗ, η Eunice Energy Group και το Blue Lab στον Πειραιά.

Τι είναι το Climathon

Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Στόχος του Climathon είναι η ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το  Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 μεγάλες πόλεις και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.

Τι περιλαμβάνει

Το Climathon καλεί όλους εσάς, πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενώσετε τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό σας για 24 ώρες. Στον μαραθώνιο αυτό θα συνεργαστείτε μεταξύ σας για να βρείτε καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα του Πειραιά που σχετίζονται με το περιβάλλον. Απευθύνεται σε εσάς που βλέπετε τα προβλήματα ως προκλήσεις, θέλετε συνεχώς να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε και επιθυμείτε να γίνετε μέρος της αλλαγής! Όλες και όλοι εσείς που θέλετε να δράσετε και να συν διαμορφώσετε το μέλλον της πόλης μας, σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα!

Η πρόσκληση

H πρόκληση του φετινού Climathon αφορά τη διαχείριση τόσο της αστικής όσο και της παράκτιας κινητικότητας στο Δήμο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, καλείστε να διαμορφώσετε προτάσεις στα πλαίσια του eco-mobility που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα ολιστικό πλάνο βιώσιμης αστικής μετακίνησης στο Δήμο του Πειραιά. Το Climathon απευθύνεται σε όλους εσάς που βλέπετε τα προβλήματα ως προκλήσεις, θέλετε συνεχώς να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε και θέλετε να γίνετε μέρος της αλλαγής!