Η ΕΛΕΠΑΠ στην εκπομπή ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Η Δρ. Λένα Σκουτέλη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Δρ. Λένα Σκουτέλη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας. 

Μιλά για το πολυετές και πολύτιμο έργο του πρώτου φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937 αλλά και για τη σημασία της πρώιμης παρέμβασης που βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο λειτουργικά και να ενταχθούν ομαλότερα στο κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο.

Συζητά για τα θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, στα οποία συμμετέχουν σε πανελλαδικό επίπεδο καθημερινά περισσότερα από 1.200 παιδιά με κινητικές κυρίως αναπηρίες και εγκεφαλική παράλυση. Παρουσιάζει το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Θεία Λένα» και την Πρότυπη Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών, καθώς και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που υποστηρίζουν την ανεξάρτητη διαβίωση ανθρώπων με αναπηρία.

Τέλος, αναφέρεται στην τιμητική διάκριση της ΕΛΕΠΑΠ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2021 και το πρόγραμμα της οικονομικής υιοθεσίας μέσω του οποίου ιδιώτες ή εταιρίες καλύπτουν το κόστος του προγράμματος αποκατάστασης ενός ή περισσοτέρων παιδιών.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ΕΛΕΠΑΠ – Δρ. Λένα Σκουτέλη, Πρόεδρος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert