Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.: Ξεκίνησαν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των νοσοκομείων

Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», ένα έργο που υλοποιεί η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Με το έργο αυτό ξεκινά, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον άλλων 19 νοσοκομείων στη χώρα.
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι νοσοκομεία με αναβαθμισμένη λειτουργικότητα και αισθητική, φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται οδηγεί σε σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων, αποδεσμεύοντας πόρους για τη βελτίωση των παροχών υγείας.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Τιμολέοντα Κατσίπου, δήλωσε: Η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» εργάζεται εντατικά για την υλοποίηση έργων που αφορούν δύο βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση. Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας, καθώς και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
Σήμερα λοιπόν, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη, η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» συμβασιοποιεί το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» βάζοντας σε φάση υλοποίησης ένα μεγάλο πρόγραμμα Ενεργειακών Αναβαθμίσεων 20 νοσοκομείων της χώρας συνολικού προϋπολογισμού 64.000.000€.
Η Διοίκηση και το προσωπικό της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για την συνολική αναβάθμιση των υποδομών Υγείας, την μείωση του Περιβαλλοντικού τους Αποτυπώματος, αλλά και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, τους οποίους ο χώρος της Υγείας έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Αθανάσιος Γ. Γιάνναρης, σχολίασε: Η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η Διοίκηση και οι εργαζόμενοί της, είμαστε σήμερα πάλι εδώ, σε μια ακόμα κρίσιμη μάχη μέσα στην πανδημία, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών υγείας και τη θωράκιση του ΕΣΥ.
Η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, συντελείται σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή και του Υφυπουργού κ. Καραγιάννη, υλοποιούμε ένα γιγαντιαίο έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον άλλων 19 νοσοκομείων. Ένα έργο που, τολμώ να πω, θα αλλάξει την εικόνα της δημόσιας υγείας στη χώρα.
Γιατί αυτός ακριβώς είναι και πρέπει να είναι ο ρόλος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Να βρίσκεται σε όλες τις δύσκολες ώρες δίπλα στον πολίτη για το καλό της χώρας.