Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου

Σε σημείο αναφοράς θα πρέπει να εξελιχθεί σήμερα η ΕΚΕ σύμφωνα με την  κα. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρο  του  Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.  Την παραπάνω θέση διατύπωσε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους των ΜΜΕ,  κατά  την οποία και παρουσιάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια οι θέσεις του Δικτύου σχετικά τόσο με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία όσο και στους τρόπους με τους οποίους δύναται να συμβάλλει στην σημερινή κατάσταση η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.  « Η ΕΚΕ σήμερα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αποτελεί δομικό στοιχείο της βιώσιμης ανάπτυξης. Για εμάς στο Δίκτυο για την Εταιρική Ευθύνη, από την αρχή της πορείας μας, πριν από 13 χρόνια, βασική μας επιδίωξη ήταν το να περάσει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, από τα επίπεδα της πρωτοβουλίας σε αυτά της πεποίθησης. Η ΕΚΕ σήμερα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς αλλά και επιτακτική ανάγκη.  Για εμένα προσωπικά η ΕΚΕ, αποτελεί μία μεγάλη, καθημερινή μάχη απέναντι σε παγιωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα του παρελθόντος, με τα οποία δυστυχώς έχουν γαλουχηθεί πολλές γενιές» τόνισε χαρκατηριστικά η κ. Αλεξίου. Στη συνέχεια της ομιλίας της, αναφέρθηκε και στις ομάδες δράσης οι οποίες υπάρχουν εντός του Δικτύου και οι οποίες έχουν επωμιστεί και από ένα διαφορετικό εγχείρημα. Αναλυτικότερα σήμερα στο Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ υπάρχουν 7 διαφορετικές ομάδες, οι οποίες και είναι επιφορτισμένες με θέματα που αφορούν τον Εθελοντισμό, τις Κοινές Δράσεις, τις Ειδικές Δράσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις Ειδικές Δράσεις για τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, τη Διαφάνεια, την Επικοινωνία ,και τέλος τις Βραβεύσεις.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία ΕΚΕ

Παράλληλα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, οι πλέον πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τα πρώτα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τη διοργάνωση των οποίων, στην Ελλάδα, έχει αναλάβει το Ελληνικό Δίκτυο.  Όπως σημειώθηκε μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 50 συμμετοχές .

Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη και προβολή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο των καλύτερων συνεργατικών και καινοτόμων προγραμμάτων ΕΚΕ που εφαρμόζουν επιχειρήσεις, τα οποία επέφεραν θετικά και κυρίως βιώσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία και την ίδια την επιχείρηση.  Το θέμα του διαγωνισμού « ΕΚΕ: Συνεργασία, Καινοτομία, Αποτελεσματικότητα», αλλά και οι όροι και τα κριτήρια επιλογής έχουν υποδειχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι κοινά για όλες τις χώρες. Σημειώνεται πως η διοργάνωση των Βραβείων τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Αναφορικά με τον θεσμό των βραβείων η κα. Αλεξίου δήλωσε: « Ο νέος θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων ΕΚΕ, υπογραμμίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης της ΕΚΕ σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Τα τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά «συνεργασία», «καινοτομία» και «αποτελεσματικότητα» είναι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων επιχειρηματικών πρακτικών που θα προκριθούν για τη σχετική βράβευση. Το Ελληνικό Δίκτυο συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή, αναγνωρίζοντας ότι μέσα από την άμιλλα των επιχειρήσεων γεννιούνται νέες και καλύτερες ιδέες και πρακτικές, ενώ η αξιολόγηση των προσπαθειών δίνει κίνητρο για προβληματισμό και περαιτέρω βελτίωση. Ελπίζουμε ο αριθμός των συμμετοχών να είναι μεγάλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ