Lego: Κυκλοφόρησε τη πρώτη LGBTQIA+ σειρά της

Σε μια όμορφη πρωτοβουλία προέβη η πασίγνωστη εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών Lego. Με αφορμή τους καθιερωμένους εορτασμούς του «Pride Month» του Ιουνίου, που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να λανσάρει την καινούργια της σειρά «Everyone is Awesome», η οποία αποτελείται από φιγούρες πολύχρωμες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και της LGBTQ+κοινότητας.

Κύριο χαρακτηριστικό στις φιγούρες είναι ότι δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά στο πρόσωπο ή γενικότερα χαρακτηριστικά που να υποδηλώνουν το φύλο της κάθε φιγούρας. Τα χρώματα των λωρίδων επιλέχθηκαν για να αντικατοπτρίζουν την αρχική σημαία του ουράνιου τόξου, μαζί με ανοιχτό μπλε, λευκό και ροζ που αναπαριστά την τρανς κοινότητα, με μαύρο και καφέ για να αναγνωριστεί η ποικιλομορφία των τόνων του δέρματος και του φόντου στην LGBTQ+ κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην 72χρονη ιστορία της LEGO που κυκλοφορεί ένα επίσημο σετ της LGBTQ+ Pride.Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από μία, δεν έχει αποδοθεί κανένα συγκεκριμένο φύλο στις φιγούρες, οι οποίες αποσκοπούν στην «έκφραση της ατομικότητας, παραμένοντας ταυτόχρονα ασαφείς». Η εξαίρεση, μια μωβ μινιμαλιστική φιγούρα με μια ιδιαίτερα στυλιζαρισμένη περούκα, «είναι ένα ξεκάθαρο νεύμα σε όλες τις υπέροχες βασίλισσες που τρώνε τα μούτρα τους εκεί έξω», είπε ο σχεδιαστής, Matthew Ashton, ο οποίος αρχικά δημιούργησε το σετ για το δικό του γραφείο.

«Είχα μετακινήσει γραφεία, έτσι ήθελα να αισθανθώ το χώρο σαν το σπίτι με κάτι που αντανακλούσε εμένα και την LGBTQ+ κοινότητα, στην οποία είμαι τόσο περήφανος που συμμετέχω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άστον. Ωστόσο, το σκηνικό προσέλκυσε την προσοχή και ήταν σύντομα σε ζήτηση. «Άλλα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας του Lego ήρθαν για να μου πουν ότι τους άρεσε», είπε ο Άστον. «Σκέφτηκα λοιπόν, ίσως είναι κάτι που πρέπει να μοιραστούμε».

Έτσι λοιπόν η σειρά «Everyone is Awesome» είναι έτοιμη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο την 1η Ιουνίου. Το κουτί θα περιλαμβάνει 346 κομμάτια και η τιμή του θα ανέρχεται στα 34,99 δολάρια.