MOm: Κοινή Αλιευτική Πολιτική

Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση μέτρων της Γερμανίδας Ευρωβουλευτού των Σοσιαλιστών Ουλρίκε Ρόντουστ. Βάσει της πρότασης της Ευρωβουλευτού, η εφαρμογή τους από τα κράτη μέλη θα θέσει τα θεμέλια για μία πραγματικά βιώσιμη αλιεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνοπτικά η νέα ΚΑλΠ, βάσει των τροποποιήσεων που υπερψηφίστηκαν θέτει ως κύριους στόχους, μεταξύ άλλων, την ανάκαμψη των υπεραλιευμένων ιχθυαποθεμάτων, τη θέσπιση και εφαρμογή συγκεκριμένων διαχειριστικών σχεδίων για τα ιχθυαποθέματα, την εξάλειψη των απορρίψεων και τη συνδιαχείριση ως μέτρο που διασφαλίζει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στο σχεδιασμό μέτρων προστασίας.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου είναι μία απόφαση σταθμός για την ουσιαστική προστασία των θαλάσσιων πόρων, την ανάσχεση της υποβάθμισης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της απώλειας της βιοποικιλότητας, αλλά και της προστασίας απειλούμενων με εξαφάνιση θαλάσσιων θηλαστικών, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, η φώκαινα Phocoena phocoena, o φυσητήρας, Physeter macrocephalus και το κοινό δελφίνι, Delphinus delphis.

Η MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute, υλοποιούν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε /Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα», με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Πράσινου Ταμείου και της Blue Planet Shipping SA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thalassa-project.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ