«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 564 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 278 παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής πανελλαδικά, για κάθε παιδί, με έμφαση στα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Δεκέμβριο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» σε Δομή Φιλοξενίας στις Σέρρες και στον Δήμο Ζακύνθου. Τη δράση του Οργανισμού στήριξαν με αφοσίωση και συνέπεια εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου και Σερρών, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19, στον «Ιπποκράτη» το Κινητό Πολυϊατρείο το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία (οδοντιατρείο, παιδιατρικό ιατρείο, οφθαλμιατρείο και ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο), και στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και Ακοοολογικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:
● Τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου
● Τον Ιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου
● Τον Δήμο Ζακύνθου
● Το Κέντρο Υγείας του Δήμου Ζακύνθου
● Την 6η Υγειονομική περιφέρεια
● Την 4η Υγειονομική περιφέρεια
● Τον ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος

Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί 145.136 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δράση λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.