Docandu: Στρατηγική συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας προχώρησαν η Docandu και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η νούμερο ένα εταιρεία ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στα 11 Σπίτια του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, μέσω της PREMIUM έκδοσης της πλατφόρμας, για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών και συμβουλευτικής εξ αποστάσεως, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας το ήδη υπάρχον σύστημα ιατρικής φροντίδας των Σπιτιών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ομάδα της Docandu προχώρησε στην εκπαίδευση των υπευθύνων των των Σπιτιών  του Οργανισμού στη χρήση της πλατφόρμας με σκοπό να γίνει πιο αποδοτικό το έργο τους.

Μεταξύ άλλων, οι υπηρεσίες που θα παρέχει η Docandu περιλαμβάνουν έλεγχο συμπτωμάτων, με τον οποίο ο υπεύθυνος κάθε Σπιτιού μπορεί να κάνει έναν πρώτο έλεγχο σχετικά με τα συμπτώματα κάποιου παιδιού και να πάρει οδηγίες για τα επόμενα βήματα και να καταλάβει την σημασία των συμπτωμάτων του παιδιού και το πόσο επείγον είναι. Μετά τον έλεγχο ο συντονιστής κάθε Σπιτιού μπορεί να ζητήσει να μιλήσει με έναν ιατρό της Docandu online 24/7.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και εθελοντές γιατροί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» μπορούν να ενημερώνονται για κάθε περιστατικό το οποίο εξυπηρετήθηκε από την Docandu, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον κώδικα προσωπικών δεδομένων (GDPR) και μετά από συγκατάθεση του ασθενή ή του έχοντα την ευθύνη του παιδιού εφόσον είναι ανήλικο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Docandu, Δρ. Πέτρος Πανδής δήλωσε: «Το όραμα της Docandu είναι ο εκδημοκρατισμός και ο εκμοντερνισμός των υπηρεσιών υγείας, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτές ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε μέρος του κόσμου. Η συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο όραμα μας συνεισφέροντας και εμείς στον στόχο του οργανισμού για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων και φυσικά να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να βρουν το χαμόγελό τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος υποστήριξε: «Σε 26 χρόνια δράσης δίπλα σε κάθε παιδί που πάσχει ή κινδυνεύει υπηρετούμε καθημερινά την αξία της ζωής και ειδικότερα αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και πρόσβασης στην υγεία. Ευχαριστούμε από καρδιάς την εταιρεία Docandu για την εκπαίδευση των εργαζομένων μας στα 11 Σπίτια του “Χαμόγελου” σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τη δωρεάν διάθεση μίας πλατφόρμας, καθόλα χρήσιμης και καινοτόμου, που προσφέρει ασφάλεια και ενημερότητα όλο το 24ωρο, τόσο στα ίδια τα παιδιά μας, όσο και στους ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα μεγαλώνουν».