Common Seas: Γιορτάζει έναν χρόνο συνεργασίας με την Green Panda

Η κοινωνική επιχείρηση Common Seas που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2019 μέσω του προγράμματος Clean Blue Paros, συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης συνεργασίας με την Green Panda – και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Την χρονιά που πέρασε συγκεντρώθηκαν 2,500 ευρώ από τις δωρεές των πελατών της Green Panda για την ενίσχυση του προγράμματος.

Ο στόχος του προγράμματος Clean Blue Paros, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών WATT, είναι να μελετήσει και να κατανοήσει τις επιπτώσεις κατανάλωσης του πλαστικού μιας χρήσης στο οικοσύστημα της Πάρου. Στη συνέχεια, εφαρμόζονται στην πράξη οι λύσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, και έχουν ήδη βοηθήσει στη δραστική μείωση της πλαστικής ρύπανσης στο νησί.

Η Green Panda είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα μας, που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να πουλήσουν το  smartphone  τους  εύκολα και με ασφάλεια, μέσα σε τρία μόνο λεπτά, στα ATMs της Green Panda. Κάθε πελάτης της Green Panda που επιλέγει να πουλήσει το smartphone του στα ATMs αυτά, κερδίζει αμέσως χρήματα, ενώ ταυτόχρονα, βοηθά με δύο τρόπους στη προστασία του περιβάλλοντος. Ο πρώτος τρόπος είναι ότι  το smartphone  του ανακυκλώνεται πλήρως χωρίς να αποτελεί πηγή μόλυνσης και ότι μέσα από την πώληση, του παρέχεται η δυνατότητα να δωρίσει μέρος του αντίτιμου του ή και ολόκληρο το αντίτιμο, εφόσον το επιθυμεί, στην Common Seas βοηθώντας το έργο της.

Μέχρι σήμερα, χάρη στις δωρεές των πελατών της Green Panda, έχουν συγκεντρωθεί 2,500 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση και την ανάπτυξη όλων των δράσεων του Clean Blue Paros. Μέσα σε αυτές τις δράσεις είναι και οι παράκτιες έρευνες που πραγματοποιούνται όλες τις εποχές του χρόνου, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της Πάρου. Οι εθελοντές συγκεντρώνουν και ξεχωρίζουν τα απορρίμματα που συλλέγουν στις παραλίες, αποστέλλοντάς τα στην συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, όπου μελετώνται και αναλύονται.

Ο ένας χρόνος αυτής της επιτυχημένης συνεργασίας, δίνει το έναυσμα να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να αυξηθούν οι δωρεές μέσα από την πώληση των smartphones  στα ATMs της Green Panda, βοηθώντας, έτσι, την Common Seas να εξελίξει το σημαντικό της έργο.