Deloitte: Συνέβαλε στη χρηματοδότηση της Matrix Pack από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η Deloitte, παρέχοντας υπηρεσίες Debt & Capital Advisory, λειτούργησε ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Matrix Pack και συνέβαλε στην επιτυχή σύναψη συμφωνίας δανεισμού της εταιρείας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η συνεργασία υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο της Deloitte να ενδυναμώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη και να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση στρατηγικών πρωτοβουλιών στους τομείς των βιώσιμων υποδομών και των φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων. Σκοπός της ειδικής χρηματοδότησης τύπου mezzanine financing, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ και διάρκειας πέντε ετών, είναι η ενίσχυση της επένδυσης της Matrix Pack για την μετάβαση προς χάρτινα, βιοδιασπώμενα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που θα επιταχύνουν τη μείωση της χρήσης του πλαστικού για εκατομμύρια καταναλωτές.

Η Matrix Pack αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής καλαμακίων ροφήματος και άλλων ειδών μίας χρήσης για την εστίαση, λειτουργώντας τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη και διαθέτοντας ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων που εκτείνεται σε 52 χώρες παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο του ρόλου της ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Matrix Pack, η Deloitte παρείχε  συμβουλευτικές υπηρεσίες sustainability financing με στόχο τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου  χρηματοοικονομικού μοντέλου και την υποστήριξη της εταιρείας προς τη σύναψη συμφωνίας δανεισμού με την ΕΙΒ. Ο δανεισμός θα προσφέρει την απαραίτητη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για την αντικατάσταση των μονάδων παραγωγής πλαστικών καλαμακίων και την υλοποίηση νέων επενδύσεων παραγωγής χάρτινων καλαμακίων.  Οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγική της δυναμικότητα και τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Matrix Pack αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επιτυγχάνει την χρηματοδότηση της μέσω του θεσμού του Venture Debt της ΕΙΒ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος σημείωσε: «Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι είχαμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε με τις υπηρεσίες μας σε μια τόσο σημαντική σύμπραξη που διασφαλίζει το αναπτυξιακό μέλλον μιας καινοτόμου, δυναμικής και πρωτοπόρου εταιρείας. H σύμπραξη της Matrix Pack με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποτελεί μια συμφωνία βαρύνουσας σημασίας που συνεισφέρει στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας. Είναι γνωστή η εστίαση της Deloitte στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε διπλά υπερήφανοι. Αφενός γιατί μέσα από τις υπηρεσίες μας καταφέρνουμε να ανοίγουμε το δρόμο προς αυτή για τους πελάτες μας και αφετέρου γιατί μέσα από την επιτυχία και την πρόοδο πελατών μας όπως η Matrix Pack, συμβάλλουμε όλοι μαζί στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος».