GANT: Συνεργασία με την Ενάλεια για να καθαρίσουν τη Μεσόγειο

Η GANT στην Ελλάδα ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εναλεία, μέσα από το πρόγραμμα βιωσιμότητας “Mediterranean Cleanup” που αποσκοπεί στον καθαρισμό των θαλασσών με τη συλλογή των θαλάσσιων πλαστικών αλλά και στην ανακύκλωση και αξιοποίησή τους μέσω της δημιουργίας νέων ανακυκλωμένων προϊόντων -upcycling.

Η δράση του προγράμματος, στην οποία θα ενταχθούν 10 αλιευτικά σκάφη, θα υλοποιηθεί στην περιοχή των Δωδεκανήσων με έμφαση την Αστυπάλαια και την Κάλυμνο. Ο στόχος της ενέργειας είναι κατά τη διάρκεια του 2022 να συλλεχθούν από τη θάλασσα περισσότερα από 10.000 κιλά πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού.

Με τη μεγάλη τεχνογνωσία που διαθέτει η Εναλεία και σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς του δικτύου της, το συλλεγόμενο υλικό θα ενταχθεί στην κυκλική οικονομία είτε μέσω ανακύκλωσης, είτε μέσω δημιουργίας νέων ανακυκλωμένων προϊόντων. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ενέργεια βιωσιμότητας που προβλέπει όλα τα στάδια διαχείρισης πλαστικού από την αρχή ως το τέλος. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ποσότητα πλαστικού και εκπομπών CO2 που παράγεται για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Η GANT με παρουσία για περισσότερα από 70 χρόνια στον χώρο της μόδας, κάνει πράξη τη βασική της αρχή  «Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις». Εξελίσσεται και αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία της GANT στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της διεθνούς στρατηγικής του brand για τη βιωσιμότητα έως και το 2030, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει δράσεις για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων διεθνώς, μέσω τοπικών συνεργασιών.

Η πλαστική ρύπανση είναι από τα λίγα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα στα οποία η προσωπική μας συμβολή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, γι’ αυτό η GANT με μότο «Η υπόθεση των ωκεανών, είναι υπόθεση όλων μας», μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε στο «ταξίδι» της για το 2022 και να γίνουμε μέρος της αλλαγής.