Άμεσα προς διαβούλευση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ενέργεια

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μίλησε στο FIN FORUM 2022 για την ανάγκη να υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ σε ό,τι αφορά την πράσινη μετάβαση, ενώ προανήγγειλε ότι θα τεθεί άμεσα, στο προσεχές διάστημα, προς διαβούλευση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ενέργεια.

«Ακούσατε και χθες τον πρωθυπουργό να αναφέρει στη Βουλή ότι η Ελλάδα πρέπει στρατηγικά να κινηθεί ακόμη γρηγορότερα προς την απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και να κινηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά και γρήγορα προς την επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως θα επιταχύνουμε όλες μας τις εθνικές πρωτοβουλίες, για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η χώρα μας, μέσα από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, εστιάζοντας φυσικά στους πυλώνες της καθαρής ενέργειας και πετυχαίνοντας περισσότερες επενδύσεις σε ΑΠΕ καθώς επίσης και στον πυλώνα της ενεργειακής αποδοτικότητας», επεσήμανε η κυρία Σδούκου.

Πρόσθεσε δε πως «αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιταχύνουμε το πρόγραμμα της χώρας για την υλοποίηση περισσότερων έργων που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα κτήρια».

Για το νέο ενεργειακό νομοσχέδιο

Ερωτηθείσα, ειδικότερα, για το νέο ενεργειακό νομοσχέδιο που αναμένεται να έλθει σύντομα σε διαβούλευση στη Βουλή, η κυρία Σδούκου απάντησε: «Το έχουμε προαναγγείλει και πλέον βρίσκεται προ των πυλών της δημόσιας διαβούλευσης την ερχόμενη εβδομάδα. Φέρνουμε, λοιπόν, ένα ενεργειακό νομοσχέδιο, το οποίο πραγματικά θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ.

Για εμάς είναι βασικό ζητούμενο να δούμε απτές επενδύσεις αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης κι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για έργα αποθήκευσης. Η αποθήκευση, όπως άλλωστε συζητείται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, αποκτά μία άλλη διάσταση.
Χρειαζόμαστε έργα αποθήκευσης, αρκετά γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο έχει ολοκληρώσει το νέο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν και στη χώρα μας έργα αποθήκευσης».

Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε εντός του 2022 στην αναμόρφωση του κυβερνητικού σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή ώστε να πιάσουμε τους στόχους», τόνισε η κυρία Σδούκου, μιλώντας στην ενότητα του FIN FORUM 2022 «Χρηματοδοτώντας τις Υποδομές και την Ενεργειακή Μετάβαση».