LAST CALL: Το Διεθνές Πρόγραμμα Πιστοποίησης Στελεχών ESG το Μάρτιο στην Αθήνα

Αυξημένο το ενδιαφέρον και αυτή τη χρονιά από τα στελέχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG για Πιστοποίηση και εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα, μέσα από το διεθνές Πρόγραμμα Πιστοποίησης Στελεχών Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG του Κέντρου Αειφορίας (CSE) που υλοποιείται σε 5 ηπείρους και 90 χώρες και έχει στόχο να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις.

Με τις αναφορές σε ζητήματα ESG να αυξάνονται στην πολιτική ατζέντα και τις τελευταίες ρυθμιστικές εξελίξεις να διαμορφώνουν τις προσδοκίες των επενδυτών για τα ESG, πλέον οι επιχειρήσεις αναζητούν εξειδικευμένα και πιστοποιημένα στελέχη για να διαχειρίζονται τα κριτήρια ESG και να συμβάλλουν στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων αλλά και στην προσέλκυση επενδυτών. Εξάλλου, η μετάβαση σε μια πιο κυκλική οικονομία και η εδραίωσή της ως νέο οικονομικό μοντέλο θα οδηγήσουν στη δημιουργία περίπου 700.000 θέσεων εργασίας έως το 2030 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (International Labour Organization).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστηρίζει τα στελέχη Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις που έρχονται. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει τους τρόπους ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG) στην εταιρική στρατηγική, τις νέες νομοθεσίες, όπως είναι η Ταξινομία, ο Κλιματικός Νόμος, η οδηγία SFDR και τις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις, τις απαιτήσεις για σύνταξη Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το ρόλο των επενδυτών και τραπεζών καθώς και τις νέες τάσεις στην Κυκλική Οικονομία και στη δημιουργία οργανισμών με μηδενικές εκπομπών ρύπων (Net Zero).

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εισηγητές με μακροχρόνια και διεθνή εμπειρία στα θέματα ESG ενώ θα περιλαμβάνεται και πρακτική άσκηση (workshop).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 17, 18 και 21 Μαρτίου 2022 και είναι πιστοποιημένο από τους Βρετανικoύς οργανισμούς CPD και CMI.

Στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα έχουν λάβει μέρος και πιστοποιηθεί 8.000 στελέχη επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων το 90% των στελεχών από Fortune 500 εταιρείες και σημαντικούς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη, η NASA.

Μέσα από τη 15ετή διεθνή εμπειρία του, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς σε θέματα πιστοποίησης στελεχών ESG και έχει πιστοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 8.000 στελέχη επιχειρήσεων στα θέματα ESG. Είναι παγκόσμιος συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI) και πιστοποιημένος εκπαιδευτικός συνεργάτης του CMI (Chartered Management Institute), του CPD και του Green America.  Παράλληλα, το Κέντρο Αειφορίας διατηρεί διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίους παγκόσμιους φορείς σε θέματα που σχετίζονται με υπεύθυνες επενδύσεις και χρήση ESG κριτηρίων, όπως τον Οργανισμό Sustainability Accounting Standards Board (SASB).