Ολυμπιακή Ζυθοποιία: «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο Σήμερα και Αύριο»

Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχουμε ενεργοποιηθεί, με τη στρατηγική και το σχεδιασμό μας να είναι στενά συνδεδεμένα με το ολιστικό πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου μας «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» (“Together Towards ZERO”), με χρονικό ορίζοντα το 2030 και ενδιάμεσο σταθμό το 2022, αναγνωρίζοντας πως κάθε επένδυση στη βιωσιμότητα αποτελεί παράλληλα και επένδυση στο μέλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε δεσμευτεί να εκμηδενίσουμε το αποτύπωμα άνθρακα (CO2) και τη σπατάλη νερού κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων μας, να εκμηδενίσουμε την κατάχρηση αλκοόλ, μέσω της συνεχούς προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης, καθώς και να εξαλείψουμε τα ατυχήματα στην εργασία, μέσω της εδραίωσης μιας κουλτούρας ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.
Όλα αυτά, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες για ανάπτυξη πιο βιώσιμων και καινοτόμων προϊόντων, αλλά και παρέχοντας ενεργή στήριξη όπου απαιτείται για το κοινό καλό.
Η επίτευξη των φιλόδοξων αυτών στόχων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς, γι’ αυτό και κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας μάς δίνουν ώθηση για τη συνέχεια.
Στις δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής μας, στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, φροντίζουμε, ώστε το σύνολο των παραγωγικών μας διαδικασιών να συνάδει με μηχανισμούς απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον, εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τον εξοπλισμό μας και περιορίζοντας τις ενεργειακές μας καταναλώσεις. Παράλληλα, βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες σε κάθε στάδιο της παραγωγής, επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας το νερό όπου είναι εφικτό, φροντίζοντας για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν απωλειών. Με κάθε μας στόχο να είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος, την τελευταία διετία έχουμε πετύχει κατά την παραγωγική μας διαδικασία μείωση:
• 7% των εκπομπών CO2
• 13% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας
• 5% στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας
• 19% στη χρήση νερού.
Ταυτόχρονα, υλοποιούμε ένα ολιστικό πρόγραμμα Υγείας και Ασφαλείας σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, στην εφαρμογή του οποίου συμμετέχουν ενεργά οι εργαζόμενοι, με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποί μας επιστρέφουν σπίτι τους κάθε μέρα ασφαλείς. Έτσι, τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε:
• 33% μείωση των ατυχημάτων στους χώρους εργασίας
• 16% αύξηση συμμόρφωσης στους κανόνες ασφαλείας.

Στο πολύ σημαντικό κομμάτι της υπεύθυνης κατανάλωσης, πραγματοποιούμε κάθε χρόνο σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σε συνεργασία με ΜΚΟ και σχετικούς φορείς, ενώ το 100% των συσκευασιών των αλκοολούχων προϊόντων μας φέρουν το μήνυμα της κατανάλωσης με υπευθυνότητα. Ενισχύουμε, παράλληλα, το χαρτοφυλάκιό μας στην κατηγορία της μπύρας χωρίς αλκοόλ, προσφέροντας ακόμη πιο υγιεινές αλλά εξίσου απολαυστικές επιλογές στους καταναλωτές, ενώ σε συνεργασία με πελάτες μας υλοποιούμε δράσεις για τη διεύρυνση των περιστάσεων κατανάλωσης της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Στο κομμάτι της κοινωνίας, πέραν της ενεργού συμμετοχής μας στη συστρατευμένη εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας και σε ενέργειες προς υποστήριξη της αγοράς και των συνεργατών μας, διαχρονικά στεκόμαστε δίπλα σε οργανισμούς, φορείς και συλλόγους εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, ενθαρρύνοντας το ρόλο και τις δράσεις τους προς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναζητούμε καθημερινά νέους τρόπους για να γινόμαστε καλύτεροι, επιστρέφοντας αξία πίσω στους ανθρώπους μας, στους συνεργάτες και προμηθευτές μας, στην αγορά μας, στην κοινωνία. Γι’ αυτό και συνειδητά ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://direction.gr/csr-esg-reports-2021/