«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Πιστοποιείται με το Σχήμα «Covid Shield» από την TÜV AUSTRIA HELLAS

Μετά από τη θετική αξιολόγηση της εταιρείας TÜV AUSTRIA HELLAS, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο μοναδικός φορέας που λαμβάνει πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Σχήματος Πιστοποίησης «Covid Shield» για τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή. Με την Πιστοποίηση «Covid Shield» αποδεικνύεται εμπράκτως το μέλημα του Οργανισμού για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του, των ευάλωτων παιδιών και οικογενειών που χρήζουν εξειδικευμένης υποστήριξης, αλλά και των επισκεπτών και πολύτιμων υποστηρικτών του.

Το Σχήμα «Covid Shield» καθορίζει θεμελιώδεις απαιτήσεις και διαδικασίες τις οποίες ένας Οργανισμός πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση «Covid-Shield», και οι οποίες επαληθεύουν ότι ένας κατάλληλος μηχανισμός, επαρκείς πόροι καθώς και κατάλληλη χωροδιάταξη υποδομών είναι πάντα εναρμονισμένα με τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και οδηγίες, για την πρόνοια της πρόληψης της εισροής ή της εξάπλωσης της νόσου του  COVID 19 στις εγκαταστάσεις του.

Η απονομή του πιστοποιητικού για το «Covid Shield» έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Χαράλαμπoυ Αγγελούδη, Αναπληρωτή Γενικού Δ/ντή της TÜV AUSTRIA HELLAS και της κας Βάσως Κωτσάκη, Head of CSR & Communication Division στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» του Οργανισμού στην Αγ. Παρασκευή.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία συνεργατών, τους οποίους ξενάγησε στους χώρους του Πανελλήνιου Επιχειρησιακού Κέντρου του Οργανισμού όπου και λειτουργεί το σύνολο των ιατρικών και επιστημονικών υπηρεσιών για την άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη κάθε παιδιού σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Η συνεργασία της TÜV AUSTRIA HELLAS με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε το 2013, και από τότε υπάρχει μία σταθερή σχέση αγάπης και προσφοράς μεταξύ της εταιρίας και του Οργανισμού. Η εταιρεία έχει αναλάβει αφιλοκερδώς τους ελέγχους και τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ με κάθε ευκαιρία στηρίζει το έργο του, όπως με αγορά ειδών και δωρεές.

Ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και δήλωσε: «Μόνο υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη αλληλεγγύης  μπορούμε να νιώσουμε μπροστά στο ανεκτίμητης και εγνωσμένης αξίας έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σκοπός μας είναι και θα είναι η έμπρακτη υποστήριξη από το δικό μας μετερίζι, έτσι ώστε να συνεχιστεί το δύσκολο και απαραίτητο έργο του Οργανισμού, με προσήλωση και ασφάλεια, τώρα, που περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να δείξουμε στην πράξη υψηλό αίσθημα ευθύνης. Σε μια εποχή που δίνει τις δικές της εξετάσεις σε ποικίλα επίπεδα,  η πιστοποίηση TÜV AUSTRIA Covid Shield,  αποτελεί την απτή και αξιόπιστη απόδειξη ότι πληρούνται όλες οι αυστηρές προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας και έχουν ληφθεί στο μέγιστο βαθμό, όλα εκείνα τα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου της εξάπλωσης της νόσου, επικουρώντας την απερίσπαστη προσπάθεια του Οργανισμού για περισσότερα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μας, για ένα πιο φωτεινό αύριο!»

Με τη σειρά του ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αναπτύξαμε ένα αυστηρό πρωτόκολλο διαχείρισης όλων των εσωτερικών θεμάτων μας για τη διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των 302 παιδιών που μεγαλώνουμε στα 11 Σπίτια μας πανελλαδικά, των δεκάδων χιλιάδων παιδιών που στηρίζουμε και φυσικά των 466 εργαζομένων και των χιλιάδων εθελοντών μας. Για όλους εμάς στο “Χαμόγελο” η εταιρία TÜV AUSTRIA HELLAS δεν είναι ένας απλός υποστηρικτής, αλλά ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας. Από το 2013 είναι σταθερά δίπλα μας προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και καλύπτοντας διάφορες ανάγκες του Oργανισμού μας με υψηλό αίσθημα προσφοράς. Την ευχαριστούμε θερμά που αφιλοκερδώς ανάλαβε την αξιολόγηση του Εθνικού Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης “Ανδρέας Γιαννόπουλος” του Οργανισμού μας και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης και για άλλους χώρους μας.»