«Χαμόγελο του Παιδιού»: 1ος Απολογισμός ΕΚΕ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο Hilton, υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χαριτάτου, παρουσίασε τον Απολογισμό των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων του για το έτος 2012 και τον 1ο Απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης 2011.

Κατά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων 2012 των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε: «Το εξαιρετικά δύσκολο 2011 ακολούθησε μία ακόμα δυσκολότερη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάλυψε αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε σε πολλές περιπτώσεις υπερδιπλασιάστηκαν διατηρώντας όμως ΠΑΝΤΑ την ίδια ποιότητα. Και πάλι ΜΟΝΟΣ χρηματοδότης και αρωγός του έργου μας ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας στηρίζουν. Παράλληλα με τις δράσεις μας, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, θεωρώντας ότι οι συνέργιες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν.

Από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουμε θα ήθελα να σταθώ και να τονίσω ότι το 2012 μέσω των δράσεών μας υποστηρίχθηκαν 41.897 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά! Ενώ το 2011 ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 23.202 παιδιά. Η αύξηση είναι τεράστια,80,5%!

Μάλιστα σε συγκεκριμένους τομείς η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Χαρακτηριστικά το 2012 στηρίξαμε 10.927 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, σε σχέση με τα 4.465 παιδιά του 2011, αύξηση 144%!

Αυτό και μόνο το στοιχείο αποδεικνύει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΚΗ συνέχισης και εντατικοποίησης της δράσης μας πανελλαδικά, γεγονός που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πάντα με την υποστήριξη των πολιτών και επιχειρήσεων στη χώρα μας

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέλοντας να κάνει ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του οργανισμού, προχώρησε στη συγκρότηση Απολογισμού Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης. Πρωτοβουλία καινοτόμα και πρωτοποριακή μιας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τον πρώτο Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό στην Ελλάδα που υλοποιεί κάτι τέτοιο έχοντας μάλιστα προβεί και σε επαλήθευση όλων όσων αναφέρονται από ανεξάρτητο φορέα

Παράλληλα ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στον 1ο Απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης 2011: «Οι ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε είναι τεράστιες και με δεδομένο ότι οι πόροι του Χαμόγελου αντλούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ από τους πολίτες και τις εταιρείες στη χώρα μας, θεωρήσαμε ηθική υποχρέωσή μας να υλοποιήσουμε και τον Απολογισμό αυτό ενισχύοντας τη διαφάνεια σε κάθε επίπεδο, κάτι που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει τον οργανισμό μας διαχρονικά! Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Sustainable Development που ανέλαβε το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο αφιλοκερδώς, καθώς και τις εταιρείες TUV Austria Hellas και Magnet Ad που επίσης δωρεάν ανέλαβαν τη σύνταξη της Δήλωσης Επαλήθευσης και το σχεδιασμό του Απολογισμού, αντίστοιχα».

Αναλυτικά ο 1ος Απολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης 2011 παρουσιάστηκε από τον κ. Ηλιόπουλο Γιώργο, Σύμβουλο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «Sustainable Development», ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες που καταβάλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κυρίως σε αυτή την περίοδο, που οι ανάγκες για κοινωνική μέριμνα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μια ΜΚΟ προέβη στην έκδοση Κοινωνικού Απολογισμού με βάση διεθνή πρότυπα. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και ευελπιστούμε το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ΜΚΟ της χώρας μας. Τέλος, ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να οδηγήσει σε αύξηση των πόρων για το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς η συνέχιση του έργου του είναι ζωτικής σημασίας».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2012:

● 266.768 τηλεφωνικές κλήσεις λάβαμε στη Γραμμή SOS 1056 (731 κλήσεις/ημέρα)
● Για 161 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο προχωρήσαμε σε επιτόπια παρέμβαση
● Για 837 παιδιά λάβαμε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης
● 6.991 κλήσεις λάβαμε στη Γραμμή 116000
● διαχειριστήκαμε 127 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών
● 325 παιδιά βρήκαν ασφάλεια και φροντίδα στα Σπίτια μας και στην Ημερήσια Φροντίδα
● υποστηρίξαμε 10.927 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης
● καλύψαμε 1.510 αιτήματα για σοβαρά προβλήματα υγείας παιδιών
● υποστηρίξαμε 9.336 παιδιά στα Νοσοκομεία της χώρας
● πραγματοποιήσαμε 2.472 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά
● εξετάσαμε προληπτικά 6.999 παιδιά σε 109 σημεία της χώρας
● σε 2.663 παιδιά και ενήλικες παρείχαμε συμβουλευτική υποστήριξη
● υλοποιήσαμε 316 ενημερώσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς πανελλαδικά
● απασχολήσαμε δημιουργικά 6.413 παιδιών στον Παιδότοπο που λειτουργούμε στο Δ.Α.Α. Ελ. Βενιζέλος

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου μπορείτε να επισκεφθείτε: http://www.hamogelo.gr/48.1/Press-Kit .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ