Υπεγράφη η σύμβαση για τον Θερμαϊκό

  Στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο παρουσία του ΥΜΑΘ κου Θεόδωρου Καράογλου, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Hellas, κος Georg Kroell, υπογράφοντας τη σύμβαση για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, για το τρέχον έτος.

  Στο πλαίσιο της τελετής ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τις τέσσερις εταιρείες που στηρίζουν τη συγκεκριμένη δράση, ανάμεσά τους και τη Lidl Hellas, για το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και  κοινωνικής ευθύνης που επέδειξαν, απέναντι στην πόλη, τις ανάγκες της, αλλά και τους πολίτες.

  «Ο καθαρός Θερμαϊκός κόλπος είναι ευθύνη όλων μας. Και για αυτό προσδοκούμε το ελπιδοφόρο παράδειγμα των τεσσάρων εταιρειών να βρει σύντομα και άλλους μιμητές» επεσήμανε ο Υπουργός.

  Η Lidl Hellas παραμένοντας πιστή στις αρχές της, αναλαμβάνει τη στήριξη του έργου «αντιρρύπανσης και καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου», το οποίο αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα πραγματοποιείται περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων, καθώς και θα αντιμετωπίζονται περιστατικά ρύπανσης  στο Θερμαϊκό κόλπο.

  Το έργο θα υλοποιείται 6 φορές την εβδομάδα, για 6 ώρες ημερησίως και θα εφαρμόζεται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και αντιστρόφως, ενώ όποτε υπάρξει ανάγκη η περιοχή εφαρμογής θα επεκτείνεται στην Αγία Τριάδα, καθώς και γύρω από το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα. Για την υλοποίηση του έργου θα χρησιμοποιούνται ένα πλωτό και ένα φουσκωτό σκάφος, τα οποία θα εκτελούν εργασίες καθαρισμού στις παραπάνω περιοχές.

  Στόχος της Lidl Hellas, μέσω της συγκεκριμένης δράσης είναι να προσφέρει στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έναν καθαρό κόλπο, καθώς ο Θερμαϊκός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, αλλά και σημείο κατατεθέν της πόλης.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ