Global Sustain: Ολοκλήρωση έργου ESG στο Digital Academy for Business της Eurobank

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 330 επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τέσσερα (4) εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποίησε η εταιρεία Συμβούλων Βιώσιμης Ανάπτυξης, Global Sustain, στο πλαίσιο του Digital Academy for Business της Eurobank, για την ενημέρωση των επιχειρήσεων σε θέματα ESG και Sustainability (Ιούνιος 2021 – Μάρτιος 2022). Το τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Eurobank και της Enterprise Greece, και αποτελεί την εισαγωγή σε ένα  νέο κύκλο σεμιναρίων που θα αφορά σε πρακτικά ζητήματα ESG που απασχολούν τις επιχειρήσεις και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

Τα σεμινάρια αφορούσαν θεματολογίες όπως εισαγωγή, ορισμοί και θεωρία στις έννοιες του ESG, στρατηγικές ESG και βιώσιμης ανάπτυξης για επιχειρήσεις, πρότυπα και κατευθυντήριες οδηγίες, κανονιστικό πλαίσιο, ανάπτυξη απολογισμών ESG και βιώσιμα χρηματοοικονομικά και επενδυτικά προϊόντα. Παράλληλα, στο Digital Academy for Business, της Eurobank, αναπτύχθηκε το σχετικό περιεχόμενο από τη Global Sustain, με την ανάρτηση 13 στοχευμένων άρθρων στην ενότητα “ESG και Βιωσιμότητα για το μέλλον της επιχείρησής σας”. Τα άρθρα απευθύνονται σε ιδιοκτήτες ή στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το ταξίδι της βιώσιμης ανάπτυξης μιας επιχείρησης και βρίσκονται διαθέσιμα στο site της Eurobank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain και εισηγητής των σεμιναρίων, κ. Μιχάλης Σπανός, δήλωσε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, αναφέροντας σχετικά «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος για κάθε επιχείρηση συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων, που επιθυμούν πρόσβαση σε κεφάλαια, ενδυνάμωση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος σε μια ρυθμιζόμενη πλέον αγορά από σχετικούς κανόνες και πρότυπα από το επόμενο έτος.».

Ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της Eurobank & επικεφαλής Τομέα Global Transaction Banking, κ. Ελευθέριος Βλαχογιάννης, δήλωσε σχετικά «Επενδύουμε στρατηγικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και υλοποιούμε δράσεις που βελτιώνουν τον αντίκτυπό μας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση. Επιδιώκουμε, σταθερά, την ανάπτυξη και ενημέρωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, πολυεπίπεδα, με σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το Digital Academy for Business και την ανάπτυξη συνεργασιών με αξιόπιστους φορείς όπως η Global Sustain & η Enterprise Greece.».