Η UNICEF στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η UNICEF στην εκπομπή ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Η Όλγα Σιώκου-Σιόβα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γραφείου UNICEF στην Ελλάδα, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά για την επέκταση της υποστήριξης του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα σε όλους τους κρατικούς φορείς που έχουν ρόλο να διασφαλίσουν ότι και τα δύο εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα μπορούν να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους.

Παρουσιάζει το 5ετές Πρόγραμμα του Οργανισμού (2022-2026) για την Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κράτος και αναλύει τους βασικούς πυλώνες δράσης για την καταπολέμηση της φτώχειας, της παιδικής παχυσαρκίας και της παιδικής θνησιμότητας, την ένταξη των παιδιών με αναπηρία σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προώθηση εναλλακτικών μορφών φροντίδας με βάση την κοινότητα, όπως η ανάδοχη, η αποϊδρυματοποίηση και η υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης, την προστασία και πρόσβαση στην εκπαίδευση για παιδιά προσφύγων και μεταναστών και την αποτελεσματική συμμετοχή των παιδιών και των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Ακόμη, συζητά για τις ομάδες στήριξης και άμεσης ανάγκης της Unicef που βρίσκονται στην Ουκρανία για την στήριξη των παιδιών και των νέων και τις δράσεις που υλοποιεί η Unicef για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, αναφέρεται στο «Bebbo» την πρώτη δωρεάν εφαρμογή γονικής μέριμνας για κινητά, που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να υποστηρίξει γονείς και φροντιστές παιδιών από 0 έως 7 ετών σχετικά με τη φροντίδα και την ανάπτυξη του παιδιού τους αλλά και τη δική τους προσωπική ευημερία.